Відбувся дводенний тренінг з розвитку лідерства на державній службі

1 – 2 червня 2017 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбувся дводенний тренінг «Побудова професійної, сталої та політично неупередженої державної служби: роль трансформаційного лідерства та організаційної культури». Захід організовано НАДС та Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу за підтримки Робочої групи (панелі) «Реформування державного управління» платформи 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» ініціативи ЄС «Східне партнерство».

1 червня зі вступними промовами виступили заступник Голови НАДС Андрій Заболотний, завідувач відділу з питань державної служби та взаємодії з місцевими органами виконавчої влади департаменту кадрової політики Головного департаменту регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента України Альона Студенецька та президент Національної академії державного управління при Президентові України.

У вітальному слові заступник Голови НАДС привітав учасників з нагоди відкриття тренінгу і наголосив, що реформування державного управління і державної служби відповідно до європейських принципів програми SIGMA є ключовим завданням, визначеним в Угоді про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Стратегії сталого розвитку «Україна-2020» та Стратегії реформування державного управління України на 2016-2020 роки. Аналогічні реформи відбуваються і в країнах Східного партнерства.

В рамках пленарної частини тренінгу було обговорено та здійснено обмін досвідом країн-членів ЄС і країн ініціативи ЄС «Східне партнерство» щодо трансформаційного лідерства (лідерства змінами) та актуальних проблем і тенденцій розвитку державної служби та його впливу на роль вищого корпусу державної служби, питань підготовки і професійного розвитку представників вищого корпусу державної служби, розвитку та оцінки ключових компетенцій лідерства на державній службі.

Водночас протягом двох днів під час роботи у групах представники країн ініціативи ЄС «Східне партнерство», органів виконавчої влади України спільно з іноземними та вітчизняними тренерами практично відпрацювували і розвивали свої компетенції лідерства щодо управління процесами та змінами у державному органі, формування високоефективних команд та ефективної комунікації для просування реформи державного управління.

2 червня учасники заходу підбили підсумки роботи в групах та обмінялися практичним досвідом.

Марина Канавець, директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, узагальнила висловлені під час обговорення пропозиції та висловила впевненість у реалізації отриманих знань та досвіду при управлінні персоналом у державних органах та впровадженні реформи державної служби.

Голова НАДС Костянтин Ващенко у завершальній промові ще раз наголосив, що в умовах соціально-політичних, економічних та суспільних змін країни Східного партнерства, зокрема в Україна, потребують своєчасних, інноваційних і ефективних управлінських рішень, які неможливі без професійного інституту державної служби, без нового типу державних службовців.

Водночас Костянтин Ващенко подякував за цікаві презентації та змістовну і творчу роботу в групах.

За результатами тренінгу учасники отримали сертифікати. 

У тренінгу взяли участь представники вищого корпусу державної служби, керівники структурних підрозділів міністерств, інших державних органів, представники вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку які здійснюють підготовку магістрів в галузі знань «Публічне управління та адміністрування», міжнародних проектів та організацій України і країн ініціативи ЄС «Східне партнерство».

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини