Глава Уряду закликає українців вимагати від місцевої влади ефективного використання інструментів децентралізації для поліпшення умов життя громади

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликає громадян вимагати від обраної місцевої влади, щоб вона ефективно використовувала отримані у результаті фінансової децентралізації надходження і направляла кошти на вирішення нагальних проблем громад та підвищення якості життя й послуг для громадян. Про це він зазначив на початку засідання Уряду у середу.

"Там, де є господарі на місцях, відповідальна влада, яку люди обрали, там сьогодні є результат, і пристойний, там де є безгосподарники, там є проблеми, незважаючи на те, що коштів на місцях є достатньо. Тому я закликаю усіх українських громадян тиснути на місцеву владу з тим, щоб вони створювали належні умови - а сьогодні усі інструменти є - життя українських громадян", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Глава Уряду зауважив, що розпочата у 2014 році реформа з децентралізації влади та фінансова децентралізація дала можливість "відв'язати" місцеві бюджети від центрального і у результаті місцеві бюджети в країні сьогодні зросли у 2-5 разів. Це розширило горизонт планування для місцевої влади та дало можливість на місцях ефективно вирішувати нагальні питання та поліпшувати послуги, що надаються громадянам – у сфері будівництва доріг, відбудови інфраструктури, будівництва шкіл, дитячих садків, поліклінік, поліпшення енергетики, громадського транспорту. У цьому контексті зростає значення здатності місцевої влади ефективно використовувати отримані ресурси на благо своєї громади, підкреслив Прем’єр-міністр.

ДЖЕРЕЛО

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини