Відбувся перший етап навчання у Школі «Майбутній державний службовець»

17 - 18 червня 2017 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбувся перший етап навчання у Школі «Майбутній державний службовець». Проект організовано Національним агентством України з питань державної служби, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у співпраці з Centre for Respective Initiatives and Studies за підтримки Democracy Reporting International (DRI).

В рамках навчання учасники Школи ознайомились з системою органів державної влади України, їх взаємодію, з основами державної служби в Україні та з’ясували яким чином побудувати кар’єру на державній службі та які існують перспективи влаштування в органи державної влади. Крім того, лектори Школи приділили увагу питанням імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та представили інформацію щодо викликів у діяльності державних службовців в контексті європейської інтеграції України.

Водночас, протягом двох днів роботи учасники Школи ознайомились з видами нормативно-правових документів, які складаються на державній службі та оволоділи навичками з їх підготовки. Кожен учасник програми отримав персональне завдання, результат виконання якого буде представлений під час наступної серії занять у Школі, яка відбудеться 1 - 2 липня 2017 року.

Після завершення навчання учасники отримають сертифікат про участь, а також будуть рекомендовані для проходження стажування в органах державної влади.

Довідково

Школа «Майбутній державний службовець» є короткостроковим навчанням, яке спрямоване на залучення молоді до державної служби шляхом роз’яснення базових елементів державної служби та ознайомлення з основними інструментами та практиками, необхідними для роботи в органах державної влади.

У рамках реалізації проекту було отримано 147 заявок з усіх регіонів України, з яких для участі відібрано 24 особи віком до 35 років з повною вищою освітою та вільним володінням англійською мовою.

У навчанні беруть участь 24 учасники (12 жінок та 12 чоловіків) з 11 областей України (Харків, Полтава, Запоріжжя, Вінниця, Чернівці, Волинь, Рівне, Миколаїв, Львів, Хмельницький, Київ). З них, 10 учасників представляють м. Київ та Київську область та 14  - інші регіони.  

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини