Завершилось навчання у Школі «Майбутній державний службовець»

17-18 червня та 01-02 липня 2017 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбулось навчання у Школі «Майбутній державний службовець». Проект організовано Національним агентством України з питань державної служби, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у співпраці з Centre for Respective Initiatives and Studies за підтримки Democracy Reporting International (DRI). Навчання проводили українські та міжнародні лектори за участі експерта проекту ЄС «Підтримка виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» Цезаря Херма та професора Німецького Дослідницького Інституту Державного Управління, член Комітету експертів ООН з державного управління Яка Зікова.

У рамках навчання учасники Школи ознайомились з системою органів державної влади України, їх взаємодією, проходженням державної служби в Україні. Крім того, лектори Школи приділили увагу питанням імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та представили інформацію щодо викликів у діяльності державних службовців в контексті європейської інтеграції України. Протягом двох днів роботи учасники Школи ознайомились з видами нормативно-правових документів, які готуються на державній службі та оволоділи навичками з їх підготовки.

Крім того, учасники програми презентували своє бачення щодо реформування визначених сфер державного управління та удосконалення діяльності відповідних державних органів.

Після завершення навчання учасники отримали сертифікат про участь, а також будуть рекомендовані для проходження стажування в органах державної влади.

Довідково: Школа «Майбутній державний службовець» є короткостроковим навчанням, яке спрямоване на залучення молоді до державної служби шляхом роз’яснення базових елементів державної служби та ознайомлення з основними інструментами та практиками, необхідними для роботи в органах державної влади.

В рамках реалізації проекту було отримано 147 заявок з усіх регіонів України, з яких для участі відібрано 24 особи віком до 35 років з повною вищою освітою та вільним володінням англійською мовою.

В навчанні взяли участь 22 учасники (11 жінок та 11 чоловіків) з 11 областей України (Харків, Полтава, Запоріжжя, Вінниця, Чернівці, Волинь, Рівне, Миколаїв, Львів, Хмельницький, Київ). З них, 9 учасників представляють м. Київ та Київську область та 13  - інші регіони.

ФОТОГАЛЕРЕЯ 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини