6 лютого 2012 року відбувся семінар у рамках інструменту TAIEX на тему «Система реєстрації бізнесу»

Метою семінару було ознайомлення з досвідом країн Європейського Союзу щодо функціонування систем реєстрації бізнесу (компаній, фізичних осіб-підприємців тощо), у тому числі електронної реєстрації, зокрема структури органів влади, або інших органів, які відповідають за систему реєстрації бізнесу та ведення відповідного реєстру.

 Зі вступним словом виступив Голова Державної реєстраційної служби України Леонід Єфименко, він зазначив, що система реєстрації бізнесу у країні існує з 2004 року та постійно вдосконалюється з урахуванням міжнародного досвіду, також висловив вдячність Європейській Комісії за можливість проведення заходів у рамках інструменту TAIEX.
 Експерти ЄК надали інформацію щодо найшвидшого у світі порталу реєстрації компаній (Маргус Мягі, Естонська Республіка), системи та процедури реєстрації бізнесу в Ірландії (Вільям Рейд, Ірландія), бізнес реєстру Німеччини-структури, правових засад, міжнародної взаємодії (Таня Котес, Федеративна Республіка Німеччина)  тощо.
  У заході взяли участь представники Державної реєстраційної служби, Міністерства юстиції, Державної податкової служби, районних адміністрацій м. Києва. Від Адміністравтиного офісу прграми Twinning участь у заході взяла Альона Пасека головний консультант сектору координації заходів TAIEX.

 Довідково: до моменту створення Державної реєстраційної служби система реєстрації фізичних та юридичних осіб-підприємців була у складі Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини