Відбулась дводенна спільна Конференція Програм професійної підготовки НАТО Україна – Грузія

18-19 липня 2017 року у приміщенні Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ України відбулась дводенна спільна конференція Програм професійної підготовки НАТО Україна – Грузія.

Метою Конференції стало обговорення питань забезпечення професійного розвитку як основної частини реформи державного сектору та представлення оновленої політики і стратегії Програми професійної підготовки для широкого кола партнерів.

Зі вступними промовами виступили Ове Уруп-Медсен, керівник програми PDP Україна-НАТО, який представив програму конференції, Альберто Бін, директор управління політичних справ та політики безпеки, штаб-квартири НАТО, який представив пріоритети НАТО щодо підтримки реформ у секторі безпеки і оборони та Сергій Корсунський – Надзвичайний і Повноважний Посол, Голова робочої групи з реформування Дипломатичної академії, який коротко окреслив подальші кроки Дипломатичної академії щодо професіоналізації сектору безпеки і оборони.

У рамках роботи першого дня конференції учасники заходу обговорили підходи щодо трансформації Програм професійного розвитку України та Грузії, обмінялись думками щодо реформи системи професійного розвитку, зокрема щодо необхідності посилення інституціональної спроможності забезпечити сталий та ефективний процес професійної підготовки.

Протягом другого дня конференції учасники ознайомились з аспектами гібридної війни та мали можливість дискутувати на тему розвитку національного потенціалу у сфері кібербезпеки та необхідності всебічного розвитку стратегічних комунікацій як заходу протидії гібридній агресії.

У роботі конференції також взяли участь Марчін Кожіел, Координатор PDP, Міжнародний секретаріат НАТО, Джудит Гоф, Посол Великої Британії в Україні, Філ Джонс, Спеціальний радник з оборонних питань Міністерства оборони України, Саллі Гілл, Радник Національної школи міжнародного управління Великої Британії, Рауль Рікк, начальник національного домену кібербезпеки в Фонді Академії е-урядування, Геррі Озборн, бізнес-директор «M&C Saatchi World Servives», Олексій Генчев, заступник директора Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, начальник Управління з питань співробітництва з НАТО, інші українські та іноземні експерти.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяли участь Іван Рощин – начальник експертно-аналітичного відділу та Сергій Кух - головний консультант відділу проектів інформатизації та програмно-технічного забезпечення.

Довідково: Програма Україна-НАТО з професійного розвитку – це інструмент, спрямований на підтримку реформ в Україні шляхом підвищення фахового рівня державних службовців сектору безпеки і оборони. Програма була започаткована у 2005 році під час консультацій Україна – НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва) і реалізується за механізмом «Трастового фонду НАТО».

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини