Відбулося друге засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

18 вересня 2017 року у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відбулося друге засідання наглядової ради проекту Twinning «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері захисту рослин та здоров’я рослин і посилення відповідних інспекційних та лабораторних служб».

Проект впроваджується Держпродспоживслужбою спільно з Латвійською службою захисту рослин, Федеративним Міністерством продовольства та сільського господарства Німеччини, Інститутом Юліуса Кюна (Німеччина) та Литовською державною службою рослин при Міністерстві сільського господарства.

Метою проекту є створення законодавчих та управлінських основ для забезпечення належного використання засобів захисту рослин та поліпшення супутніх інспекцій та лабораторних систем відповідно до вимог ЄС.

У вступній промові заступник начальника управління фітосанітарної безпеки – начальник відділу захисту рослин, координатор проекту від УкраїниСтефківський Віктор Михайлович привітав усіх присутніх, а також висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю та підтримку на шляху адаптації вітчизняного законодавства до європейського у сфері безпечності харчових продуктів.

Постійний радник проекту Райвіс Гросбардіс презентував другий квартальний звіт проекту та реалізовані заходи за усіма компонентами, визначивши плани на наступний звітний період. Керівник сектору «Сільське господарство» Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл, у свою чергу, надав коментарі до представленого квартального звіту та відповідні пропозиції щодо запланованих заходів на наступний звітний період.

За результатами засідання було затверджено протокол першої наглядової ради та ухвалено другий квартальний звіт проекту.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу захід відвідала завідувач сектору координації ТАІЕХ відділу управління проектами Олена Рачинська.

 

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини