Відбулися зустрічі української делегації на чолі з Головою Нацдержслужби України В’ячеславом Толкова новим з посадовцями Канади

24 січня делегація України на чолі з Головою Нацдержслужби України В’ячеславом Толковановим зустрілася з Генеральним аудитором Секретаріату Державної Скарбниці Канади Джеймсом Релстоном та Секретарем Державної Скарбниці Мішель Д’Орей. Також впродовж дня відбулись зустрічі з посадовцями Секретаріату Державної Скарбниці Канади, а саме з Головним посадовцем з питань людських ресурсів в Уряді Канади Дафні Мередіс та ін.

У ході візиту делегація України відвідала Секретаріат Таємної Ради, де зустрілася з Клерком Секретаріату Таємної Ради Вейном Вотерсом.

До складу делегації увійшли директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець, представники Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Національного агентства України з питань державної служби та Національної академії державного управління при Президентові України.

Довідково. Джеймс Релстон (James Ralston) є генеральним аудитором Секретаріату Державної Скарбниці Канади з 3 жовтня 2009 року, за посадою відповідає за менеджмент фінансової сфери, внутрішній аудит, федеральні активи та отримані послуги на рівні Уряду в цілому. Генеральний аудитор також підтримує розвиток спроможності у кожній з цих сфер. Перед тим пан Релстон працював Головним фінансовим посадовцем та Заступником комісара Агенції Канади з питань доходів. Працював у цій організації у 1999 році, спочатку генеральним директором Департаменту з питань корпоративного аналізу, а з 2002 року - заступником комісара Агенції та аудитором агенції, очолював офіс з питань сучасного аудиту. До Агенції пан Релстон 15 років працював в Офісі генерального аудитора Канади та 8 років у Національній публічній консалтинговій фірмі з питань аудиту. Пан Релстон має ступінь бакалавра з торгівлі (Університет Алберти), магістр з економіки (Університет Оттави) та Ph.D /доктор політології (Карлтонський університет).

Мішель Д’Орей (Michelle d’Auray) призначена на посаду Секретаря Державної Скарбниці Премєр-міністром Стівеном Харпером 20 липня 2009 року. Пані Д’Орей працювала Головним посадовцем з питань людських ресурсів у Секретаріаті. З 2007 року пані Д’Орей працювала заступником Міністра з питань риболовлі та океанів, протягом трьох років була Президентом Агенції Канади з економічного розвитку у регіоні Квебеку. Пані Д’Орей займала різні керівні посади у міністерствах та агенціях Канади.

Вейн Вотерс (Wayne Wouters) був призначений Клерком Секретаріату Таємної Ради та Секретарем Кабінету Міністрів Прем’єр-міністром Канади 1 липня 2009 року. Клерк Секретаріату Таємної Ради – найвища неполітична посада в Уряді Канади. Клерк надає професійну, неполітичну підтримку Прем’єр-міністру з питань вироблення політики та поточних питань, які можуть вплинути на Уряд. Клерк Секретаріату Таємної Ради та Секретар Кабінету Міністрів має конкретні обов’язки щодо безперервної роботи Уряду під час зміни політичного керівництва, збереження інституційної пам’яті в Уряді, та сприяє на щоденній основі розумінню та визнанню Урядом визначених традицій Канади як конституційної монархії.

Дафні Мередіс (Daphne Meredith), Головний посадовець з питань людських ресурсів Секретаріату Державної Скарбниці Канади з серпня 2009 року. До цього призначення пані Мередіс працювала заступником Міністра з питань закупок, державного майна та державних тендерів з серпня 2006 року. Крім того, вона обіймала керівні посади в Секретаріаті Державної Скарбниці Канади, зокрема відповідала за економічний напрям роботи та корпоративне планування і визначення пріоритетів. Пані Мередіс розпочала свою роботу на державній службі в Канаді у 1983 році на посаді економіста в Міністерстві природних ресурсів Канади та з того часу працювала на багатьох посадах в Уряді на федеральному рівні. Вона розробляла фінансову політику та податкове законодавство в Міністерстві фінансів, політику з соціальних питань в Секретаріаті Кабінету Міністрів та політику зі стратегічного управління в Міністерстві аграрної політики. Дафні Мередіс також має значний досвід роботи радником з  державної політики в приватному секторі. Дафні Мередіс має ступінь магістра економіки в Королівському Університеті Канади та досвід викладання економіки в цьому Університеті та Королівському військовому коледжі Канади.

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини