Відбувся Круглий стіл «Посилення потенціалу інституції українського омбудсмена: рекомендації щодо змін до нормативно-правової бази, що регулює діяльність Уповноваженого з прав людини»

28 вересня 2017 року в приміщенні Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в рамках проекту Twinning відбувся Круглий стіл «Посилення потенціалу інституції українського омбудсмена: рекомендації щодо змін до нормативно-правової бази, що регулює  діяльність Уповноваженого з прав людини».

Захід відкрила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, яка у своєму виступі висловила подяку присутнім за надану підтримку у впровадженні проекту Twinning, що сприятиме ефективному попередженню і реагуванню на порушення прав людини через посилення інституційного потенціалу Секретаріату Уповноваженого.

Із вітальними промовами виступили Надзвичайний і Повноважний Посол, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі та Керівник Офісу Омбудсмена Сейму Литовської Республіки Аугустінас Нормантас.

Учасники засідання представили рекомендації щодо змін до законодавства, що регулює діяльність Уповноваженого з прав людини та обговорили позитивні досягнення.

У конференції взяли участь представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, іноземні експерти, громадськість та ЗМІ.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв головний консультант сектору координації SIGMA та CIB відділу управління проектами Кирило Юрченко.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини