Відбулося офіційне закриття проекту Twinning для Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

27 вересня 2017 року відбулося офіційне закриття проекту Twinning «Допомога в застосуванні СФС (санітарних і фітосанітарних) заходів у рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», який впроваджувався протягом 21 місяця спільно з Державною продовольчо-ветеринарною службою Литовської Республіки та Інститутом експериментальної зоопрофілактики регіонів Абруццо та Молізе ім. Дж. Капорале, Італія.

Учасників привітав голова Держпродспоживслужби, керівник проекту від України Володимир Лапа, який подякував усім присутнім за плідну співпрацю на шляху адаптації українського законодавства до норм Європейського Союзу. Зі вступними словами також виступили керівник сектору «Сільське господарство» Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл, посол Литовської Республіки в України Маріус Януконіс, перший секретар, керівник Відділу економіки та торгівлі Посольства Італії в Україні Аліче Аморіелло, директор Державної продовольчо-ветеринарної служби Литовської Республіки Даріус Ремейка та науковий директор Інституту експериментальної зоопрофілактики регіонів Абруццо та Молізе ім. Дж. Капорале (Італія) Нікола Д’Альтеріо, які відзначили важливість зазначеного проекту Twinning у контексті відносин України з Європейським Союзом, а також наголосили, що проект допомагає збудувати мости й створює можливості для різних установ продовжувати вже налагоджену співпрацю.

Постійний радник проекту Петрас Мачюльскіс представив основні результати проекту за двома компонентами: «Узгодження законодавства України з Acquis communautaire ЄС» та «Підвищення компетенції та нарощування потенціалу державних службовців». Зокрема, було відзначено зближення СФС вимог з вимогами ЄС, що дозволить виробникам сільськогосподарської продукції вийти на європейський ринок.

Заступник директора Державної продовольчо-ветеринарної служби Литовської Республіки, керівник проекту від країни-члена ЄС Відмантас Паулаускас та начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби, партнер постійного радника проекту Ольга Шевченко висловили готовність надалі впроваджувати вже досягнені результати. 

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла завідувач сектору координації ТАІЕХ відділу управління проектами Олена Рачинська.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини