Відбувся семінар-тренінг для представників вищих навчальних закладів в рамках швейцарсько-українського освітнього проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (DOCCU)

19 жовтня 2017 року в Національному агентстві України з питань державної служби завершилось триденне навчання за програмою «Формування громадянських компетентностей у державних службовців» для представників вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Упродовж трьох днів учасники навчання активно обговорювали питання щодо впровадження навчальних модулів/тем з ОДГ/ОПЛ для розвитку громадянських компетентностей у державних службовців, а саме:

  • Сучасні демократії, демократичні суспільства та демократичний уряд, тенденції демократизації державної служби;
  • Формування культури громадянськості засобами ОДГ/ОПЛ. Громадянство, громадянськість і культура громадянськості: кореляція змістового наповнення у західній та вітчизняній науковій думці і практиці;
  • Базові поняття теорії компетентністного підходу в навчанні. Компетентності як результати навчання;
  • Сутність феномена «громадянські компетентності». Визначення переліку громадянських компетентностей для громадянина, державного службовця, науково-педагогічного працівника;
  • Структура і зміст спеціальності «Публічне управління й адміністрування» в контексті ОДГ/ОПЛ.

Також учасники навчання обмінювались досвідом, мали можливість працювати в групах та підготували пропозиції щодо громадянських компетентностей державних службовців.

Наступний модуль навчання відбудеться в період з 12 грудня по 14 грудня 2017 року.

Довідково:

Швейцарсько-український освітній проект «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU», реалізується в Україні в рамках Швейцарської стратегії співробітництва для України на 2015-2018 роки, за напрямом «Врядування та відновлення миру».  Донором проекту є Швейцарська Конфедерація, а головним виконавцем  проекту – Цюріхський педагогічний університет (Швейцарія), бенефіціаром - Національне агентство України з питань державної служби.

Головною метою проекту є підтримка сталого розвитку громадянського суспільства за допомогою поширення знань про освіту для демократичного громадянства та освіту з прав людини (ОДГ/ОПЛ) в Україні.

ФОТОГАЛЕРЕЯ 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини