Офіційне відкриття проекту Twinning для Верховного Суду України

13 жовтня  2017 року в приміщенні Верховного Суду України відбулася урочиста церемонія відкриття проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності Верховного Суду України у сфері захисту прав людини на національному рівні», який впроваджується спільно з Німецьким фондом міжнародного правового співробітництва, Міністерством юстиції Латвійської Республіки та Верховним судом Латвійської Республіки.

Метою проекту є посилення незалежності та ефективності судової влади за рахунок впровадження європейських стандартів, а також підвищення інституційної спроможності ВСУ, що дозволить сформувати єдину судову практику при здійсненні правосуддя і сприятиме зміцненню верховенства права в Україні.

Захід відкрив Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, який привітав  усіх присутніх та наголосив на важливості реалізації проекту Twinning  в контексті реформування судової системи та утвердження Європейської моделі права в Україні. Також було  зазначено, що приведення вітчизняної судової системи у відповідність до європейських стандартів є запорукою інтеграції України до Європейського Союзу.

Постійний радник проекту, суддя Верховного Суду Латвії Яутріте Бріеде презентувала проект, окреслила цілі та завдання, а також висловила сподівання на тісну співпрацю усіх сторін та позитивні результати спільної роботи.

Із вітальними промовами виступили заступник Голови Представництва ЄС в Україні  Томас Фреллесен, Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Ернст Райхель, Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, Міністр юстиції Латвійської Республіки Дзинтарс Расначс та  Директор Німецького фонду міжнародного правового співробітництва Вероніка Келлер-Енгельс.

У заході участь взяли також представники судової системи України, іноземні експерти, громадськість та ЗМІ.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв головний консультант сектору координації SIGMA та CIB відділу управління проектами Кирило Юрченко.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини