Відбулось п’яте засідання наглядової ради проекту Twinning для Антимонопольного комітету України

20 жовтня 2017 року в Антимонопольному комітеті України відбулося п’яте засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка інституційної спроможності Антимонопольного комітету України з проведення досліджень ринків та ефективності застосування конкурентного законодавства з метою наближення до стандартів ЄС».

Метою проекту є підвищення прозорості та стабільності політики конкуренції України шляхом наближення національного законодавства до стандартів Європейського Союзу, покращення охорони правопорядку та пропаганди конкуренції, яка базуватиметься на основі тісної співпраці між органами державної влади, що формують державну політику у сфері конкуренції України такраїн-членів ЄС. Реалізація проекту відбувається за підтримки консорціуму Федеративної Респубніки Німеччина та Республіки Литва.

Учасників засідання привітав керівник проекту від Федеративної Респубніки Німеччина Вольф-Дітер Плессінг, який висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю, а також  підтримку у зміцненні інституціонального потенціалу Антимонопольного комітету України з метою ефективності правозастосування конкурентного законодавства та здійснення досліджень ринків для сприяння конкуренції у важливих секторах національної економіки. Також було представлено для затвердження протокол четвертого засідання наглядової ради проекту.

Постійний радник проекту Вольфган Якобі представив квартальний звіт проекту, окресливши реалізовані заходи за усіма компонентами проекту та визначивши плани на наступний звітний період. Разом з тим, було наголошено, що триває розробка рекомендацій для перегляду первинного і вторинного законодавства щодо контролю за концентраціями.

У заході взяли участь Державний уповноважений Комітету, керівник проекту від України Анна Артеменко, заступник директора Департаменту конкурентної політики Віктор Талах, керівник проекту від Республіки Литва Шарунас Кезераускас, координатор проектів «Конкуренція та економічні питання» Представництва Європейського Союзу в Україні Ірина Губарець та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини