Відбувся черговий модуль в рамках інформаційно-ознайомчого курсу з євроатлантичної інтеграції для представників міністерств та відомств, що опікуються проблематикою НАТО

24 та 25 жовтня  2017 року на базі Дипломатичної академії України імені Генадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України відбувся черговий модуль Інформаційно-ознайомчого курсу з євроатлантичної інтеграції, присвячений темі лідерства та гендеру.

Модуль організовано Програмою професійної підготовки Україна-НАТО спільно з Дипломатичною академією України та Управлінням з питань співробітництва з НАТО Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з важливістю візіонерського лідерства у державному секторі для досягнення змін. Доповідь на цю тему презентував Олександр Саврук, Декан  Києво-Могилянської Бізнес Школи. В свою чергу Спеціальний радник Великобританії з питань оборони Філ Джонс розкрив особливості лідерства в оборонній сфері з точки зору цивільного лідера у сфері оборони та навів досвід Великобританії.

Також учасники модулю обговорили питання гендеру, гендерної рівності у сфері миру та безпеки. Зокрема,  Анастасія Дівінська, Голова офісу ООН Жінки в Україні, у своєму виступі охарактеризувала успішні приклади виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН  №1325 «Жінки, мир, безпека», Іветт Лангенхеізен, радник з гендерних питань ОБСЄ, розкрила основні аспекти гендерного мейнстрімінгу, а Анн-Крістін Б’єргене розповіла про втілення принципів Резолюції Ради Безпеки ООН №1325 в НАТО та про гендерне бюджетування.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв заступник начальника відділу публікацій Сергій Кух.

Довідково: Інформаційно-ознайомчий курс з євроатлантичної інтеграції розроблений Програмою професійного розвитку при Офісі зв’язку НАТО в Україні у партнерстві з Управлінням з питань співробітництва НАТО Урядового офісу з європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України. Мета курсу - підвищення кваліфікації та професійного розвитку працівників сектору безпеки і оборони у сфері євроатлантичної інтеграції, зокрема за напрямами, визначеними в Комплексному пакеті допомоги НАТО для України, що був прийнятий під час Варшавського саміту НАТО в липні 2016 року. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини