Відбулося п’яте засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної авіаційної служби України

02 листопада 2017 року в приміщенні Державної авіаційної служби України (Державіаслужба) відбулось п’яте засідання наглядової ради у рамках проекту Twinning «Гармонізація законодавства України в галузі сертифікації аеропортів / аеродромів та льотної придатності України з відповідними нормами та стандартами ЄС».

Проект впроваджується спільно із Державним агентством Іспанії з авіаційної безпеки та спрямовано на підтримку розвитку цивільної авіації України та її інтеграції в транспортну систему ЄС шляхом гармонізації українських правил авіації з відповідним законодавством ЄС у сфері сертифікації аеропортів / аеродромів та льотної придатності повітряних суден, їх деталей та приладів, а також сертифікації проектних і виробничих організацій.

Учасників засідання привітала керівник проекту Twinning від Королівства Іспанія Еухенія Льоренс Белтран де Хередіа, яка подякувала українській стороні за активну участь у експертних місіях та навчальних візитах, а також наголосила на важливості співпраці партнерів у рамках проекту, що сприятиме його успішній імплементації. Крім того, представила фінансовий звіт і вказала на те, що за звітний період успішно здійснено всі заплановані заходи.

Постійний радник проекту Twinning Хуан Діаз висловив подяку усім заінтересованим сторонам за ефективне співробітництво, а також представив квартальний звіт проекту, зокрема окреслив основні результати реалізованих заходів за всіма компонентами проекту та ознайомив присутніх з планами на наступний звітний період.

Партнери постійного радника проекту Twinning від бенефіціара Леся Григор`єва та Анна Пророченко, що відповідають за реалізацію компонентів А і Б відповідно, наголосили на успішному впровадженні проекту, залученні великої кількості вітчизняних експертів до реалізації заходів, а також зауважили, що триває робота над приведенням у відповідність нормативно-правової бази у сфері сертифікації аеропортів / аеродромів відповідно до стандартів ЄС.

Участь у засіданні взяли представники Державіаслужби, секторальний менеджер проектів у сфері транспорту Представництва Європейського Союзу в Україні Світлана Дідківська та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у засіданні взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року
№ 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини