Відбулося сьоме засідання Керівного комітету проекту Twinning для Державної фіскальної служби України

15 листопада 2017 року у Державній фіскальній службі України відбулося заключне сьоме засідання Керівного комітету проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері».

Проект впроваджується Державною фіскальною службою України спільно з Федеральним Міністерством фінансів Федеративної Республіки Німеччина, Митною службою при Міністерстві фінансів Республіки Польща та Митною службою при Міністерстві фінансів Литовської Республіки.

Метою проекту є створення бази для ефективного функціонування інтегрованого управління кордонами у митній сфері України.

Від імені керівника проекту від України Мирослава Продана зі вступною промовою виступив Голова Консультативної ради з міжнародних питань при ДФС Ігор Тимофєєв, який підкреслив важливість реалізації проекту Twinning, наголосив на ефективній співпраці між партнерами проекту з Німеччини, Польщі, Литви та України впродовж двох років його реалізації.

У свою чергу, керівник проекту від країни-партнера Райнер Бойсель представив основні досягнення проекту, зокрема було розроблено законопроекти щодо введення інституту Уповноваженого економічного оператора та приєднання до Спільної транзитної системи (NCTS); спрощено процедури митного оформлення громадян та транспортних засобів (принцип «однієї зупинки»); створено Департамент таргетингу та управління митними ризиками; підготовлено «Білу книгу. Прозорість у Державній фіскальній службі України», в якій викладено аналіз сучасного антикорупційного стану ДФС у сфері митних питань, проблеми, що залишаються в сфері боротьби з корупцією, та рекомендації щодо вдосконалення антикорупційної системи ДФС у митній сфері. Крім того, було відзначено ефективну співпрацю ДФС та Державної прикордонної служби України як партнерів проекту та висловлено сподівання щодо продовження активної взаємодії у напрямі спрощення та пришвидшення митних процедур.

Керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва ЄС в Україні Мартін Клауке підкреслив стратегічну важливість зазначеного проекту та висловив готовність європейської сторони до всебічної підтримки ДФС у митній сфері після завершення проекту.

Постійний радник проекту Детлеф Щесни представив на розгляд учасників керівного омітету квартальний звіт проекту, окресливши основні заходи, що відбулись протягом звітного періоду в рамках 3 компонентів, та подякував усім присутнім за плідну та скоординовану співпрацю.

Участь у заході взяли радник з митних питань Генерального директорату Європейської Комісії з питань оподаткування та митного союзу Даріуш Венсель, керівник сектору «Управління державними фінансами та бюджетної прозорості» Представництва ЄС в Україні Наталія Старостенко, представники проекту Twinning для Державної прикордонної служби України, представники ДФС та ін.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла Інна Бєлобратова, заступник начальника відділу управління проектами.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно відповідних нормативно-правових актів.

Проект Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері» охоплює наступні 3 компоненти:

  • Компонент 1 – модернізація законодавства у сфері інтегрованого управління кордонами;
  • Компонент 2 – оперативні аспекти співробітництва у сфері інтегрованого управління кордонами;
  • Компонент 3 – розвиток системи боротьби з корупцією. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини