Відбулась конференція з нагоди закриття проекту Twinning для Державної фіскальної служби України

16 листопада 2017 року у Державній фіскальній службі України відбулась конференція з нагоди закриття проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері».

Проект впроваджувався Державною фіскальною службою України спільно з Федеральним Міністерством фінансів Федеративної Республіки Німеччина, Митною службою при Міністерстві фінансів Республіки Польща та Митною службою при Міністерстві фінансів Литовської Республіки з метою створення бази для ефективного функціонування інтегрованого управління кордонами у митній сфері України.

В.о. Голови Державної фіскальної служби України, керівник проекту від України Мирослав Продан у вступному слові висловив щиру подяку партнерам проекту від держав-членів ЄС за високий професіоналізм та ефективне співробітництво в рамках досягнення обов’язкових результатів проекту. За словами Мирослава Продана, проект став одним із найуспішніших проектів міжнародної технічної допомоги в процесі реформування митної сфери України. «Проект не міг би бути реалізований без підтримки з боку Європейської Комісії, яка повірила у рішучість та здатність митних органів України реформуватися відповідно до європейських стандартів. Під час всього періоду реалізації проекту ми відчували плече Представництва ЄС в Україні. Така допомога та підтримка в непростий для України час має особливе значення та вагу», – зазначив керівник проекту від України.

З вітальними промовами також виступили Надзвичайний і повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, Надзвичайний і повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Маріус Януконіс та заступник керівника місії, тимчасовий повірений у справах Посольства ФРН в Україні Вольфганг Біндзайль, які висловили готовність європейської сторони до всебічної підтримки ДФС у реалізації подальших реформ у митній сфері після завершення проекту.

У своєму виступі керівник проекту від країни-партнера Райнер Бойсель представив основні досягнення проекту, зокрема було розроблено законопроекти щодо введення інституту Уповноваженого економічного оператора та приєднання до Спільної транзитної системи (NCTS), спрощено процедури митного оформлення громадян та транспортних засобів за принципом «однієї зупинки», підготовлено «Білу книгу. Прозорість у Державній фіскальній службі України», а також відзначено ефективну співпрацю ДФС та Державної прикордонної служби України як партнерів проекту та висловлено сподівання щодо продовження активної взаємодії у напрямі спрощення і пришвидшення митних процедур.

Крім того, у ході заходу партнерами проекту з митних адміністрацій Німеччини, Польщі та Литви було наголошено на ефективній взаємодії в рамках 3-х компонентів, що сприяло досягненню низки конкретних результатів.

Керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва ЄС в Україні Мартін Клауке підкреслив стратегічну важливість зазначеного проекту та зауважив, що співробітництво з ДФС буде посилено в контексті реалізації одного з компонентів Програми ЄС з підтримки управління державними фінансами в Україні.

Участь у заході також взяли представники Європейської Комісії, органів державної влади країн-членів ЄС та України, представники проекту Twinning для Державної прикордонної служби України та ін.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла Інна Бєлобратова, заступник начальника відділу управління проектами.

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно відповідних нормативно-правових актів.

Проект Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері» охоплює наступні 3 компоненти:

  • Компонент 1 – модернізація законодавства у сфері інтегрованого управління кордонами;
  • Компонент 2 – оперативні аспекти співробітництва у сфері інтегрованого управління кордонами;
  • Компонент 3 – розвиток системи боротьби з корупцією.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини