Семінар-тренінг для представників вищих навчальних закладів в рамках швейцарсько-українського освітнього проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (DOCCU)

27 листопада 2017 року в Національному агентстві України з питань державної служби в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» розпочалися семінари-тренінги другого модулю програми «Формування громадянських компетентностей у державних службовців» для представників вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Учасники навчання розглянуть питання щодо:

  • Навчання демократії та прав людини. Методика викладання ОДГ/ОПЛ для слухачів магістратур «Публічне управління та адміністрування»;
  • Професійні компетентності, які необхідні викладачам для викладання тем/курсу з ОДГ/ОПЛ;
  • Презентація власного портфоліо викладача-тренера з ОДГ/ОПЛ для слухачів магістратур «Публічне управління та адміністрування»;
  • Вдосконалення навчальних програми із формування і розвитку громадянських компетентностей для слухачів магістратур «Публічне управління та адміністрування».

Упродовж трьох днів будуть презентовані розроблені навчальні модулі з ОДГ/ОПЛ для розвитку громадянських компетентностей у державних службовців, та плани заходів з оновлення змісту магістерських програм для впровадження ОДГ/ОПЛ в освітні програми вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». 

 

Довідково:  Швейцарсько-українськийо світній проект «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU», реалізується в Україні в рамках Швейцарської стратегії співробітництва для України на 2015-2018 роки, за напрямом «Врядування та відновлення миру». Донором проекту є Швейцарська Конфедерація, а головним виконавцем  проекту – Цюріхський педагогічний університет (Швейцарія), бенефіціаром - Національне агентство України з питань державної служби.

Головною метою проекту є підтримка сталого розвитку громадянського суспільства за допомогою поширення знань про освіту для демократичного громадянства та освіту з прав людини (ОДГ/ОПЛ) в Україні.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини