Голова НАДС Костянтин Ващенко взяв участь у роботі Міністерської конференції програми SIGMA у м. Париж

Голова НАДС Костянтин Ващенко у складі української делегації на чолі з Міністром Кабінету Міністрів України Олександром Саєнком взяв участь у роботі Міністерської конференції програми SIGMA Організації економічного співробітництва та розвитку «Належне державне управління для громадян та бізнесу» у м. Парижі.

Мета конференції – обговорення питань проведення економічних реформ та створення конкурентного середовища для бізнесу шляхом належного врядування, покращення надання державних послуг і забезпечення доступу до незалежного та неупередженого правосуддя.

Під час конференції члени української делегації Олександр Саєнко – Міністр Кабінету Міністрів України, Олександр Данилюк – Міністр фінансів України, Костянтин Ващенко – Голова НАДС, Тетяна Ковтун – заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України взяли участь в обговоренні взаємозв’язків між професійним державним управлінням, управлінням державними фінансами та економічним розвитком, ознайомилися з кращими практиками щодо функціонування органів влади та системи державного управління, необхідних для економічного зростання у довгостроковій перспективі.

Крім того, учасники заходу обговорили такі питання:

  • яким чином можуть бути змінені обов’язки уряду для бізнесу та громадян шляхом поєднання новітніх підходів та політики?
  • якими є ключові компоненти у державному управлінні, що відкривають шлях до всеохоплюючого та стабільного економічного розвитку?
  • як уряди можуть використати нові можливості для діалогу з громадянами, а також створювати нові форми участі громадян у їхній діяльності?
  • які умови є необхідними для уряду для того, щоб вдосконалити державні послуги?
  • як забезпечити широкий консенсус і політичну прихильність для зміцнення інституційної спроможності для  здійснення необхідних реформ?
  • які найкращі шляхи залучення приватного сектору та громадянського суспільства до заохочення та зміцнення верховенства права?

Вирішення зазначених питань сприятиме реалізації заходів, спрямованих на посилення потенціалу органів державної влади, в тому числі в Україні, вдосконалення системи врядування та процесів сфери управління державними фінансами. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини