25 січня Голова НАДС Костянтин Ващенко взяв участь у засіданні Кабінету Міністрів України

Кабінет Міністрів України в рамках впровадження реформи державної служби змінив структуру заробітної плати державних службовців

Голова НАДС Костянтин Ващенко взяв участь у засіданні Кабінету Міністрів України, на якому у рамках впровадження реформи державної служби змінено структуру заробітної плати чиновників і знижено частку додаткових виплат, що в подальшому унеможливить будь-які дискримінаційні дії, передусім нарахування надмірних премій. 
У своєму виступі Голова НАДС наголосив, що йдеться, по-перше, про зміну структури заробітної плати державних службовців, де гарантована заробітна плата складатиме більшу частину коштів, а виплата премій обмежується з метою уникнення будь-яких суб’єктивних оцінок і свавілля керівників, що має зменшити плинність кадрів, а також забезпечити стабілізацію державної служби і підвищити мотивацію державних службовців. По-друге, мова йде про зростання заробітної плати державних службовців, оскільки до прийняття Закону України «Про державну службу» майже 40% державних службовців отримували посадові оклади нижче мінімальної заробітної плати.
Коментуючи зазначене рішення Прем’єр-міністр України зазначив, що мова йде про «неможливість чиновників нараховувати собі «баснословні» премії. Йдеться про зміну структури виплати. Треба вгамувати «апетити», коли накручують надбавки. Коли на місцях люди будуть отримувати якісний сервіс від чиновника, тоді можна буде говорити про (додаткове) заохочення».

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини