Відбулося четверте засідання наглядової ради проекту Twinning для Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

26 січня 2018 року в Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбулося четверте засідання наглядової ради проекту Twinning «Впровадження європейських стандартів для посилення інституційної спроможності Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у захисті прав і свобод людини».

Проект впроваджується спільно з литовськими інституціями (Офіс Омбудсмена Сейму Литовської Республіки, Офіс Омбудсмена з питань рівних можливостей, Державна інспекція з питань захисту персональних даних, Інститут права Литовської Республіки, Вільнюський університет, Центральне агентство з управління проектами) та австрійськими інституціями (Інститут прав людини ім. Людвіга Больцмана) за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках програми Європейського інструменту сусідства.

Метою проекту Twinning є забезпечення ефективного попередження і реагування на порушення прав людини шляхом посилення інституційного потенціалу інституту омбудсмена як дієвого механізму парламентського контролю за дотриманням прав і свобод людини через удосконалення законодавства та його внутрішніх процедур відповідно до міжнародних стандартів. Впровадження проекту передбачає посилення потенціалу Секретаріату Уповноваженого у сфері захисту прав людини і діяльності Уповноваженого з прав людини.

Із вступними промовами виступили керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Богдан Крикливенко, координатор сектору юстиції та правосуддя Представництва Європейського Союзу в Україні Андрій Співак та керівник Офісу Омбудсмена Сейму Литовської Республіки Аугустінас Нормантас, які відмітили гарні результати реалізації проекту.

Постійний радник проекту Аушра Раулічкіте представила четвертий квартальний звіт проекту, окреслила реалізовані заходи та, наголосивши на загальному позитивному прогресі,  визначила плани на наступний звітний період.

Заступник Голови Державної інспекції Литовської республіки з питань захисту персональних даних Діана Сінкуніен та ключові експерти представили результати проекту за усіма трьома компонентами та висловили сподівання на те, що литовсько-австрійський досвід стане корисним для України.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв головний консультант сектору координації SIGMA та CIB відділу управління проектами Кирило Юрченко.

У заході також взяли участь представники Секретаріату Уповноваженого та інші заінтересовані сторони.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" НАДС координує впровадження інструмента інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини