Голова НАДС Костянтин Ващенко взяв участь у розширеному засіданні Президії Української Асоціації районних та обласних рад з нагоди святкування 25-річного ювілею

З вітальним словом до учасників засіданні звернувся Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, який зазначив, що «Люди прагнуть змін і бачать їх у реформі місцевого самоврядування… Щоб продовжувати реформу децентралізації в активній фазі, поглибити її секторально, країні потрібні нові лідери на місцях. Розвиток людського потенціалу в регіонах – дуже важливе питання з огляду на проведення місцевих виборів, виборів в ОТГ або доєднання до територіальних громад. З децентралізацією відбулася передача не тільки повноважень і ресурсів, в Україні відбулася децентралізація лідерства». 

За участю членів Президії та запрошених обговорено актуальні питання діяльності Асоціації, її завдання в контексті реформи органів місцевого самоврядування та забезпечення сталого розвитку регіонів.
Розглянуто також поточний стан та перспективи системи підвищення професійної підготовки представників органів місцевого самоврядування, а також визначено шляхи та напрями зміцнення інституційної розбудови Асоціації.
У своєму виступі Костянтин Ващенко наголосив, що в умовах децентралізації та концептуальних змін підходів до управління професійним розвитком посадових осіб місцевого самоврядування НАДС прагне вибудовувати відносини з всеукраїнськими асоціаціями місцевого самоврядування на засадах партнерства і співпраці. 
Голова НАДС також зазначив, що одним з пріоритетних завдань НАДС є створення єдиної цілісної і ефективної системи безперервного професійного навчання державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.
Саме з цією метою розроблено та затверджено Концепцію реформування професійного навчання державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, реалізація якої дасть можливість створити сучасну систему професійного навчання з розвиненою інфраструктурою, ефективним управлінням і належним ресурсним потенціалом, а отже, забезпечить реалізацію права державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад на професійний розвиток.
Учасники засідання розглянули потреби розвитку персоналу органів місцевого самоврядування в умовах проведення децентралізації влади та обговорити проблемні питання формування системи територіальної організації влади, а також зміцнення матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини