Іванна Климпуш-Цинцадзе презентувала Парламенту Дорожню карту законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Завдяки спільній роботі Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України протягом 2017 року було ухвалено 23 системних закони, в основу яких покладені акти права ЄС, імплементація яких передбачена Угодою про асоціацію. Про це, презентуючи Дорожню карту законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на 2018-2019 роки, сказала Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, зміни відповідного законодавства зробили незворотною європейську інтеграцію України у сферах інформаційних технологій, діяльності компаній, безпечності продукції та загальних умов ринкового нагляду, а також фінансової звітності. «Водночас ці зміни є лише незначною частиною від того обсягу завдань, які б мали бути впроваджені протягом останніх років шляхом ухвалення Верховною Радою України відповідних законопроектів», – наголосила Віце-прем`єр-міністр.

Разом з цим надзвичайно важливим є формування відповідних процедур роботи Парламенту щодо ухвалення євроінтеграційних законопроектів у комплексі із належною інституційною спроможністю Секретаріату ВРУ щодо аналізу законопроектів на предмет відповідності праву ЄС.

Іванна Климпуш-Цинцадзе поінформувала, що Кабінет Міністрів України 25 жовтня минулого року ухвалив безпрецедентний план заходів з виконання Угоди про асоціацію. На основі урядового Плану заходів сформовано Дорожню карту законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на 2018 -2019 роки. Вона складається з 57 законопроектів, які вже перебувають на різних стадіях опрацювання у Комітетах Верховної Ради України (як урядові, так і депутатські, спрямовані на імплементацію норм права ЄС).

Віце-прем`єр-міністр закликала народних депутатів зробити євроінтеграцію безумовною частиною політичного порядку денного законодавчої влади і забезпечити «зелений коридор» законопроектам, що передбачені Дорожньою картою. «Я закликаю вас вивести євроінтеграцію за дужки передвиборчої та політичної боротьби. Вивести її за дужки будь-яких комерційних або групових інтересів», – підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Дорожня карта законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС є результатом спільної роботи Уряду та Парламенту.

Захід відбувся з ініціативи Прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана та Голови Верховної Ради України Андрія Парубія. Участь у презентації взяли також Перший віце-прем`єр-міністр України Степан Кубів, Перший віце-спікер Парламенту Ірина Геращенко, Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі, голови парламентських комітетів і народні депутати України – члени Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції.

ДЖЕРЕЛО

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини