Перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій взяв участь у семінарі на тему «Підвищення ефективності місцевої державної служби для ефективного надання державних послуг», організований у рамках проекту ОЕСР «Підтримка децентралізації в Україні»

Володимир Купрій у своєму виступі розповів про порядок заміщення посад державної служби в місцевих державних адміністраціях.

Крім того, Володимир Купрій наголосив, що ключовим елементом реформи державного управління є розвиток професійної, ефективної і політично нейтральної державної служби. На регіональному рівні є гостра потреба у персоналі, який володіє належними компетентностями і здатний працювати в умовах нових викликів і завдань. Сталість успіхів децентралізації має забезпечуватися професійним персоналом на державній службі.
Володимир Купрій також презентував Концепцію реформування системи професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, реалізація якої сприятиме створенню сучасної цілісної, мобільної та гнучкої системи професійного навчання зазначених категорій осіб з розвиненою інфраструктурою, ефективним управлінням і належним ресурсним потенціалом.
Семінар присвячений можливості місцевих органів влади України успішно планувати та зміцнювати свої трудові ресурси для ефективного надання державних послуг і підвищення рівня добробуту на місцевому рівні.
Під час заходу розглянуто досвід країн ОЕСР щодо підтримки розвитку трудових ресурсів на місцевому рівні, зокрема, у питаннях державної зайнятості та управління.
На семінарі представлені спеціальні заходи, прийняті країнами – членами ОЕСР для управління трудовими ресурсами – починаючи з набору персоналу до просування по службі, оплати праці та оцінки ефективності роботи.
У семінарі взяли участь представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, представники країн-членів ОЕСР, бізнес-асоціацій і громадянського суспільства, вітчизняні й міжнародні експерти з питань децентралізації та територіальної організації влади.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини