Відбулось сьоме засідання наглядової ради проекту Twinning для Антимонопольного комітету України

20 квітня 2018 року в Антимонопольному комітеті України відбулося сьоме засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності Антимонопольного комітету України щодо проведення ринкових досліджень та ефективного застосування конкурентного законодавства відповідно до стандартів ЄС».

Метою проекту є підвищення прозорості та стабільності політики конкуренції України шляхом наближення національного законодавства до стандартів Європейського Союзу, покращення охорони правопорядку та пропаганди конкуренції, яка базуватиметься на основі тісної співпраці між органами державної влади, що формують державну політику у сфері конкуренції України, та країн-членів ЄС. Реалізація проекту відбувається за підтримки консорціуму Федеративної Республіки Німеччина та Литовської Республіки.

Голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв у своїй вступній промові підкреслив важливість здійснених заходів у рамках звітного кварталу, які були проведені на високому рівні та дали змогу представникам Антимонопольного комітету спільно з європейськими експертами здійснити роботу у рамках проведення ринкових досліджень відповідно до європейських стандартів.

Учасників засідання привітав керівник проекту від Федеративної Республіки Німеччина Вольф-Дітер Плессінг, який висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю, а також  підтримку у зміцненні інституціонального потенціалу Антимонопольного комітету України з метою підвищення ефективності правозастосування конкурентного законодавства та здійснення досліджень ринків для сприяння конкуренції у важливих секторах національної економіки. Також було представлено для затвердження протокол шостого засідання наглядової ради проекту.

Постійний радник проекту Вольфган Якобі спільно з керівниками компонентів Twinning від Антимонопольного комітету України представили квартальний звіт проекту, окресливши реалізовані заходи за усіма компонентами проекту та визначивши плани на наступний звітний період.

Перший секретар програми «Конкурентна політика та енергетичні ринки» Представництва Європейського Союзу в Україні  Хосе Мануель Ернандез Мартінез та координатор проектів «Конкуренція та економічні питання» Представництва Європейського Союзу в Україні Ірина Губарець представили коментарі місії Європейської Комісії, спрямованої на оцінку результатів проекту Twinning. Зокрема, наголосили на необхідності внесення змін до Робочого плану, що дасть змогу вирішити ряд завдань, які виникли у ході реалізації проекту, важливості розробки рекомендацій для досягнення завдань проекту та підвищенні інформаційної кампанії щодо результатів проекту Twinning.

У заході також взяли участь керівник проекту від Литовської Республіки Шарунас Кезераускас, представники Антимонопольного комітету України та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь завідувач сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня
2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини