Відбулося перше засідання Координаційної ради з питань професійного навчання державних службовців

Відбулося перше засідання Координаційної ради з питань професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників  та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад при Національному агентстві України з питань державної служби. Захід організовано за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

До складу Координаційної ради ввійшли представники Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, провідних закладів освіти, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, Реанімаційного Пакету Реформ та інших громадських організацій, експерти Програми «U-LEAD з Європою», проекту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні (EU4PAR), Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO) та експерти Офісу Ради Європи в Україні, програми «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності» (DOBRE) та ін.

У вступному слові Голова НАДС Костянтин Ващенко привітав присутніх з нагоди створення Координаційної ради, зазначивши, що модернізація, осучаснення системи професійного навчання потребує спільних зусиль всіх суб’єктів ринку освітніх послуг –  органів державної влади та органів місцевого самоврядування, закладів освіти, міжнародних програм, проектів, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій ознайомив членів новоствореного консультативно-дорадчого органу НАДС з місією та пріоритетними напрямами роботи Координаційної ради. Першочерговими, на думку Володимира Купрія, постають завданнями щодо удосконалення існуючої нормативно-правової бази, розроблення та затвердження галузевої рамки кваліфікацій, професійних стандартів, стандартів вищої освіти за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», розроблення веб-ресурсу з управління знаннями.

За результатами обговорення та обміну думками прийнято рішення про створення робочих груп з професійної підготовки, підвищення кваліфікації державних службовців, підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини