Відбулося відкриття проекту MATRA «Належне врядування та доброчесність у публічному секторі в Україні», що впроваджується за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди

Організаторами заходу є Гаазька академія місцевого самоврядування, НАДС та Всеукраїнський центр підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування. Партнерами проекту також є Міністерство внутрішніх справ Нідерландів, Палата з питань службових викриттів, Нідерландський аудиторський суд.

Мета проекту – зміцнення спроможності державних органів щодо належного врядування, доброчесності, підзвітності та протидії корупції шляхом підготовки тренерів та поширення кращих практик стосовно впровадження політики доброчесності на державній службі.

Голова НАДС Костянтин Ващенко привітав присутніх і подякував нідерландським партнерам та уряду Королівства Нідерланди за підтримку у просуванні європейських стандартів належного врядування в Україні, невід’ємною складовою якого є доброчесність на державній службі.

Менеджером проекту М. Тсірельсон представлено складові Проекту, які зокрема включатимуть підготовку тренерів з питань доброчесності, розробку онлайн платформи, двосторонній обмін досвідом та створення пілотних проектів.  

Також відбулася панельна дискусія за участю Першого заступника Голови НАДС Володимира Купрія, ключового експерта проекту «Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні» (EU4PAR) Грегора Віранта, експерта з питань доброчесності та етики А. Хукстра. Під час дискусії експерти та учасники заходу мали можливість обговорити питання доброчесності та кращі практики різних  європейських країн у цій сфері, зокрема, роль етики й доброчесності на державній службі, як доброчесність впливає на належне врядування, можливості для впровадження принципів доброчесності у публічному секторі в Україні.

Продовження заходу відбулося у вигляді ознайомчих тренінгів для керівників структурних підрозділів органів державної влади щодо концепції доброчесності та її управління.

У подальшому передбачається визначення органами державної влади претендентів на участь у тренінговій програмі для підготовки тренерів, що розпочнеться восени 2018 року.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини