Відбулося засідання з відбору партнерів для реалізації проекту Twinning для ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України

23 липня 2018 року в Представництві Європейського Союзу в Україні відбулося засідання з відбору проектних пропозицій від країн-членів ЄС, які виявили бажання стати партнерами Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ») при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України у реалізації проекту Twinning «Зміцнення спроможності Українського національного органу стандартизації».

Метою проекту Twinning є поліпшення українського ділового клімату, конкурентоспроможності, інноваційності та інтеграції до внутрішнього ринку Європейського Союзу шляхом вдосконалення національної інфраструктури якості. Зокрема, створення системи стандартизації, сумісної із системою стандартизації ЄС, що сприятиме реалізації положень Угоди про асоціацію / Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (AA / DCFTA) у сфері технічних бар’єрів у торгівлі (ТБТ).

Під час зустрічі потенційні партнери від консорціуму країн у складі Литви, Великобританії та Польщі, а також від консорціуму країн у складі Німеччини, Австрії, Румунії та Іспанії представили досвід функціонування системи стандартизації в країнах, які вони представляють, та винесли на розгляд оціночного комітету пропозиції щодо майбутньої співпраці в рамках зазначеного проекту Twinning.

У засіданні взяли участь потенційні керівники та постійні радники проекту від згаданих країн, представники ДП «УкрНДНЦ», Представництва Європейського Союзу в Україні та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла завідувач сектору координації ТАІЕХ відділу управління проектами Олена Рачинська.

 Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини