Прийняття постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning»

Кабінетом Міністрів України було схвалено постанову «Про внесення змін до Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» від 22 серпня 2018 року № 663. Постанову було розроблено Національним агентством України з питань державної служби (НАДС) за власної ініціативи та за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні з метою приведення у відповідність Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning до Керівництва з використання інструменту інституціональної розбудови ЄС (Twinning Manual).

Постанову було розроблено з урахуванням положень та відповідно до:

  • Указу Президента України від 6 жовтня 2005 року № 1424/2005 “Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні”;
  • постанови Кабінету Міністрів України від 4 червня 2008 року № 528 “Питання Центру сприяння інституційному розвитку державної служби”;
  • постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року № 500 “Про затвердження Положення про Національне агентство України з питань державної служби”;
  • постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 “Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning”;
  • міжвідомчого наказу НАДС та Мінекономрозвитку від 15 червня 2012 року № 120/702 “Про створення Робочої групи з питань координації впровадження інструменту Twinning”.

Крім того, варто зазначити, що постанова визначає процедуру ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning, яка здійснюється з урахуванням Twinning Manual, Фінансового регламенту ЄС, методичних рекомендацій, затверджених НАДС.

Прийняття постанови сприятиме удосконаленню процесу підготовки та реалізації проектів Twinning в Україні, а також створенню більш сприятливих умов для використання інструменту інституціональної розбудови Twinning.

 

Довідково: інструмент Twinning — інструмент інституціональної розбудови ЄС, у рамках якого здійснюється співпраця та обмін досвідом між державними органами України та аналогічними державними інституціями держав — членів ЄС з питань державного управління та адаптації національного законодавства до стандартів ЄС для досягнення обов’язкових результатів. Серед переваг інструменту є підтримка інституційної й структурної реформи шляхом: надання експертної оцінки та консультування у відповідній сфері державного управління, навчання персоналу ефективним методам та процедурам роботи, допомога в розробленні законодавства та його наближенні до acquis communautaire. При цьому системи країн–членів ЄС не копіюються, а адаптуються таким чином, щоб ефективно функціонувати в Україні.

ДЖЕРЕЛО

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини