Відбувся семінар для представників Коледжу Європи у Натоліні (м. Варшава, Республіка Польща) «Реформи в Україні: погляд державних органів, бізнесу та громадянського суспільства»

25 вересня 2018 року у Національному агентстві України з питань державної служби (НАДС) відбувся семінар для представників Коледжу Європи у Натоліні (м. Варшава, Республіка Польща) на тему: «Реформи в Україні: погляд державних органів, бізнесу та громадянського суспільства».

Захід був організований за ініціативи Коледжу Європи спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу з метою ознайомлення студентів та викладачів Коледжу Європи з основними результатами впровадження соціально-економічних реформ та реформи державного управління в Україні після Революції Гідності, а також визначення ролі громадянського суспільства у процесі реалізації реформ.

Перший заступник Голови НАДС Володимир КУПРІЙ у своєму вступному слові окреслив основні досягнення та пріоритетні напрями реалізації реформи державної служби в Україні. Також з промовою виступив науковий співробітник кафедри Європейської політики сусідства Коледжу Європи у Натоліні (м. Варшава, Республіка Польща) Андрій ТЮШКА, який наголосив, що такі заходи сприяють обміну найкращим досвідом та налагодженню ефективної мережі партнерських контактів.

Під час панельної дискусії «Стан реалізації реформ в Україні після Революції Гідності: соціально-економічні реформи та реформа державного управління, визначення ролі громадянського суспільства у процесі просування реформ» голова Комісії з питань вищого корпусу державної служби, член Координаційної ради з питань реформування державного управління, керівник сектору «Реформа державного управління» Офісу підтримки реформ Сергій СОРОКА представив можливості залучення громадських організацій та експертів до реформи державної служби та державного управління.

Старший проектний менеджер з питань реформи державного управління Офісу реформ Кабінету Міністрів України Іван ХІЛОБОК у рамках свого виступу презентував учасникам напрями реформи державного управління та нову модель державної служби в Україні, яка побудована на найкращих європейських моделях належного врядування. Крім того, інспектор Ради бізнес-омбудсмена Олег КРИКАВСЬКИЙ окреслив основні завдання Ради як елементу відкритості у відносинах бізнесу і влади, спрямованого на сприяння боротьбі з корупцією та підвищенню інвестиційної привабливості України, а також забезпечення більшої прозорості ведення бізнесу.

 

Довідково. Коледж Європи – незалежний заклад післядипломної освіти з європейських студій, унікальна європейська освітня інституція, яка відчиняє двері для студентів з усього світу, зокрема з України. Заснований 1949 року, Коледж пропонує високоякісні знання та професійні перспективи, залучаючи студентів з понад п’ятдесяти держав планети. Два філіали Коледжу розташовані в Брюґґе (Бельгія) та Натоліні (м. Варшава, Польща).

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини