Про пріоритетні напрями гендерної політики Уряду йшлося під час регіональної робочої наради

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе у м. Житомирі відбулася регіональна робоча нарада з обговорення пріоритетних напрямів гендерної політики Уряду на регіональному і місцевому рівнях, у якій взяли участь заступники міністрів, представники місцевих органів влади та експерти і громадські діячі з Волинської, Хмельницької, Вінницької та Рівненської областей, а також коучі з міжнародних організацій, які активно презентують тему гендерної рівності.

У своїй промові Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла про стан реалізації державної політики в сфері гендерної рівності різними міністерствами та відомствами, зазначивши, що до цієї роботи підключається дедалі більше владних інституцій. Віце-прем’єр-міністр зазначила, що системну роботу Уряду з гендерної проблематики активно підтримують іноземні донори, які готові допомагати у реалізації проектів та фінансуванні реформ, особливо у регіонах. 

Голова НАДС Костянтин Ващенко у своєму виступі наголосив, що забезпечення гендерних прав та інтересів у системі державної служби – це питання формування нової культури держаного управління в Україні. Один з ключових пріоритетів НАДС – підвищення гендерної компетентності держслужбовців засобами професійного навчання. Зокрема, модернізація центрів підвищення кваліфікації державних службовців враховуватиме гендерний компонент на всіх етапах розвитку. «Сьогодні ми в процесі перезавантаження системи професійного навчання державних службовців. Додаються нові теми та напрямки навчання, питання ж гендерної рівності у цьому контексті є надзвичайно актуальними», - зазначив Костянтин Ващенко.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини