Відбулося сьоме засідання Наглядового комітету проекту Twinning для Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

07 листопада 2018 року в Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбулося сьоме засідання Наглядового комітету проекту Twinning «Впровадження кращого європейського досвіду з метою посилення інституційного потенціалу Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у захисті прав і свобод людини».

Проект впроваджується спільно з литовськими інституціями (Офіс Омбудсмена Сейму Литовської Республіки, Офіс Омбудсмена з питань рівних можливостей, Державна інспекція з питань захисту персональних даних, Інститут права Литовської Республіки, Вільнюський університет, Центральне агентство з управління проектами) та австрійськими інституціями (Інститут прав людини ім. Людвіга Больцмана) за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках програми Європейського інструменту сусідства.

Метою проекту Twinning є забезпечення ефективного попередження і реагування на порушення прав людини шляхом посилення інституційного потенціалу інституту омбудсмена як дієвого механізму парламентського контролю за дотриманням прав і свобод людини через удосконалення законодавства та його внутрішніх процедур відповідно до міжнародних стандартів. Впровадження проекту передбачає посилення потенціалу Секретаріату Уповноваженого з прав людини і діяльності Уповноваженого з прав людини.

З вітальним словом виступили Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, керівник проекту від України та керівник Офісу Омбудсмена Сейму Литовської Республіки, керівник проекту від країни-члена ЄС Аугустінас Нормантас, які наголосили на ефективності реалізації проекту та його практичній значущості.

Постійний радник проекту Аушра Раулічкіте представила сьомий квартальний звіт, окреслила реалізовані заходи та визначила плани на наступний звітний період. Зокрема, було зазначено, що за квартальний період було проведено 5 заходів.

Головний радник зі зв’язків з громадськістю Офісу Омбудсмена Сейму Литовської Республіки, короткостроковий експерт Вітаутас Валентінавічус підкреслив, що загальний процес імплементації проекту оцінюється як позитивний і відповідає очікуванням, а також зазначив, що протягом сьомого кварталу у рамках проекту продовжувалася реалізація усіх запланованих заходів, спрямованих на досягнення поставлених цілей.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору проектів SIGMA та CIB відділу управління проектів Юлія Єрченко.

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня   2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини