Відбулась міжнародна конференція “Навчання та розвиток на державній службі: досвід інших країн для України”

03 грудня 2018 року проектом ЄС “Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні” (EU4PAR) спільно з Секретаріатом Кабінету Міністрів України спільно та Національним агентством України з питань державної служби проведено міжнародну конференцію “Навчання та розвиток на державній службі: досвід інших країн для України”.

Захід організовано з метою обговорення питань реформування системи професійного навчання та розвитку державних службовців в контексті модернізації державної служби України, представлення кращих європейських практик та ключових тенденцій щодо визначення потреб у навчанні державних службовців, розроблення та запровадження ефективних навчальних програм.

У вступній промові Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко зазначив, що створення ефективної системи навчання є основою підготовки нових державних службовців, які мають стати рушієм успішних змін, впровадження реформи державного управління та інших важливих реформ в Україні. Разом з тим, було наголошено, що система професійного навчання має надавати сучасні і актуальні знання, бути гнучкою й орієнтованою на індивідуальні потреби, інтегрованою в систему управління персоналом, і головне – розвивати лідерство на державній службі.

У свою чергу, Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко підкреслив, що важливим елементом реформи державної служби є запровадження оновленої системи професійного навчання державних службовців відповідно до вимог професійних стандартів, що дозволить створити сучасну цілісну, мобільну та гнучку систему навчання з розвиненою інфраструктурою та ефективним управлінням, а також сприятиме ефективному впровадженню принципів належного врядування.

З промовою також виступив Керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва Європейського Союзу Мартін Клауке, який підкреслив стратегічну важливість модернізації державної служби України на основі кращих європейських практик та висловив готовність європейської сторони до всебічної підтримки цієї ініціативи.

Також під час конференції було представлено кращий вітчизняний та міжнародний досвід функціонування системи навчання на державній службі в Україні, Польщі, Естонії, Словенії та Франції, зокрема у сфері визначення потреб у навчанні державних службовців, а також принципів розроблення та запровадження ефективних навчальних програм, особливостей мотивації персоналу у сфері державної служби щодо удосконалення професійних навичок та компетенцій.

Крім того, у рамках заходу відбулось нагородження переможців щорічного Всеукраїнського конкурсу “Кращий державний службовець”.

Участь у конференції взяли представники міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, офісів підтримки реформ, а також представники закладів вищої освіти України та держав-членів Європейського Союзу, що здійснюють професійну підготовку та підвищення кваліфікації державних службовців, експерти міжнародних організацій і проектів.

Довідково: 04 грудня 2018 року у рамках міжнародної конференції “Навчання та розвиток на державній службі: досвід інших країн для України” заплановано проведення воркшопу “Лідерство у державному управлінні”.

Основною метою заходу є обговорення питання лідерства у державному управлінні, визначення основних підходів щодо розроблення та впровадження програми лідерства на державній службі відповідно до кращих європейських практик.

До участі у воркшопі запрошено посадових осіб Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, представників офісів підтримки реформ, директоратів міністерств, представників інших центральних органів виконавчої влади, неурядових організацій, експертів міжнародних організацій та проектів.

Захід відбудеться у бізнес конференц-холі “Inveria” (м. Київ, вул. Володимирська, 49А).

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини