У м. Гельсінкі (Фінляндська Республіка) відбулося закриття проекту PADOS II «Сучасне лідерство і розвиток потенціалу в державному секторі в країнах Східного партнерства»

22 січня 2019 року у Фінському інституті державного управління (HAUS) відбулося закриття проекту PADOS II «Сучасне лідерство і розвиток потенціалу в державному секторі в країнах Східного партнерства».

Захід було організовано за підтримки Міністерства закордонних справ Фінляндської Республіки з метою обміну досвідом щодо реалізації проекту PADOS II у країнах СхП та обговорення отриманих уроків та висновків у рамках співпраці з проектом.

Зі вступним словом до учасників заходу звернулися Генеральний директор Фінського інституту державного управління Аннелі Теммес та Посол Східного Партнерства Міністерства закордонних справ Фінляндської Республіки Арі Хейккінен. Крім того, радник з фінансових питань Міністерства фінансів Фінляндської Республіки Арі Холопайнен та директор HAUS Тійна Кукконен-Сувівуо представили останні новації у розвитку сучасного лідерства та управління людськими ресурсами в державному управлінні Фінлядської Республіки.

Під час заходу учасники обговорили загальні питання співробітництва країн СхП з Фінським інститутом державного управління, ознайомилися з актуальними питаннями і викликами, що стоять перед країнами у рамках розвитку сучасного лідерства та спроможності міністерств і відомств до реформи державного управління і державної служби, а також ознайомилися з досвідом розвитку лідерства, управління персоналом та нарощування потенціалу в Фінляндській Республіці, Республіці Вірменія, Грузії, Молдові, Азербайджанська Республіці, Республіці Білорусь та Україні.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла завідувач сектору координації ТАІЕХ відділу управління проектами Олена Рачинська, яка представила досвід України у сфері розвитку лідерства, управління персоналом та зміцнення потенціалу органів держаної влади.

Участь у заході також взяли представники Ради безпеки Республіки Вірменія, Державного екзаменаційного центру Азербайджанської Республіки, Центру міжнародного співробітництва та освітніх програм Академії державного управління Республіки Білорусь, Бюро державної служби Грузії, а також Державної канцелярії Республіки Молдова.

 

Довідково: Національне агентство України з питань державної служби виступає координатором впровадження проекту «Представницька демократія, відкрите управління та ефективне електронне врядування» (проект PADOS) в Україні.

Загальною метою проекту PADOS є посилення прозорості та відкритості процесів прийняття рішень та державного управління в шести країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство», а також підтримка впровадження демократичних принципів управління. Країнами-бенефіціарами проекту технічної допомоги PADOS є Республіка Вірменія, Азербайджанська Республіка, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна.

Проект реалізовується у тісній співпраці фінської та естонської групи експертів і фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндської Республіки. Діяльність проекту PADOS II зосереджена на питаннях сучасного лідерства, розвитку персоналу та посилення кадрового потенціалу у державних лідерів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини