Відбувся навчальний модуль «Річна національна програма під егідою Комісії Україна – НАТО 2018 – висновки та шляхи подальшої роботи»

29-30 січня 2019 року у приміщенні  Дипломатичної академії України ім. Геннадія Удовенко при Міністерстві закордонних справ України проходив навчальний курс «100 чемпіонів» 2019. Перший модуль річного модульного навчального курсу стосовно актуальних питань державної політики євроатлантичної інтеграції України був присвячений питанням підготовки Річних національних програм під егідою Комісії Україна – НАТО (далі – РНП).

Захід відкрив Керівник Програми професійної підготовки Україна–НАТО Ове УРУП-МЕДСЕН, який привітав учасників модулю та представив порядок денний і мету заходу. Зі вступним словом до учасників заходу також звернувся керівник експертної групи взаємодії з НАТО Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Олексій ГЕНЧЕВ, який звернув увагу учасників на те, що сьогодні, як ніколи, РНП розглядається як ключовий інструмент демонстрації НАТО намірів України у проведенні реформ.

Модератором першого та другого дня виступив радник США з питань євроатлантичної інтеграції Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Ренді ВУД, який ознайомив учасників модулю з презентацією на тему: «Оцінювання прогресу та результатів. Показники ефективності та показники виконання», а також наголосив, що РНП має бути документом, в якому чітко окреслені результати, що досягаються через конкретні цілі та задачі.

Представники Урядового офісу європейської та євроатлантичної інтеграції представили основні підходи до удосконалення процесу підготовки проектів РНП. Особлива увага була приділена дотриманню принципу наступності та необхідності встановлення чітких цілей і конкретних завдань з метою реформування сектору безпеки і оборони.

У своєму виступі представник Штаб-квартири НАТО відділу по роботі з Росією та Україною Управління політичних відносин та політики безпеки Флоріан ЕНКЕ поінформував про проведену роботу щодо оцінки РНП - 2018 та  зазначив, що у цьому році сфера питань, що розглядаються рамках навчального курсу, значно розширилась.

Насамкінець, керівник Програми професійної підготовки Україна–НАТО Ове УРУП-МЕДСЕН подякував учасникам за активну участь у заході та підбив підсумки першого модулю.

Від відділу управління проектами Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли головний консультант сектору проектів SIGMA та CIB Юлія Єрченко та головний консультант сектору проектів міжнародного співробітництва Анатолій Сопілка.

 

Довідково:

Курс «100 чемпіонів» - річний навчальний Курс для державних службовців, до посадових обов'язків яких належать питання розроблення річних національних програм та/або взаємодії України з НАТО.

Метою курсу є підвищення професійного рівня працівників державних органів, відповідальних за питання євроатлантичної інтеграції, що передбачає оволодіння знаннями і навичками, необхідними для успішної підготовки та реалізації річних національних програм, інших стратегічних документів у сфері євроатлантичної інтеграції.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини