Відбулась конференція з нагоди закриття проекту Twinning для Антимонопольного комітету України

12 березня 2019 року в Антимонопольному комітеті України відбулась конференція з нагоди закриття проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності Антимонопольного комітету України щодо проведення ринкових досліджень та ефективного застосування конкурентного законодавства відповідно до стандартів ЄС».

Метою проекту було підвищення прозорості та стабільності політики конкуренції України шляхом наближення національного законодавства до стандартів Європейського Союзу, покращення охорони правопорядку та пропаганди конкуренції, яка базувалася на основі тісної співпраці між органами державної влади, що формують державну політику у сфері конкуренції України та країн-членів Європейського Союзу.

Проект реалізовувався Антимонопольним комітетом України спільно з партнерами із країн-членів ЄС, а саме з Федерального міністерства економіки та енергетики Федеративної Республіки Німеччини та Ради з Конкуренції Республіки Литва.

Учасників конференції привітали Голова Антимонопольного комітету України, керівник проекту Twinning від України Юрій ТЕРЕНТЬЄВ, заступник Генерального директора з питань європейської політики Федерального міністерства економіки та енергетики ФРН, керівник проекту Twinning від ФРН Вольф-Дітер ПЛЕССІНГ, Голова Ради з питань конкуренції Литовської Республіки та керівник проекту Twinning від Литовської Республіки Шарунас КЕЗЕРАУСКАС, а також перший секретар Представництва ЄС в Україні, голова програми «Конкурентна політика і енергетичні ринки» Хосе-Мануель ЕРНАНДЕЗ, які висловили подяку всім присутнім за плідну співпрацю та  підтримку у зміцненні інституціональної спроможності Антимонопольного комітету України.

У ході заходу постійний радник проекту Вольфганг ЯКОБІ, директор юридичного департаменту Антимонопольного комітету України Даниїл ФЕДОРЧУК, а також директор департаменту досліджень і розлідувань ринків виробничої сфери, фармацевтики та рітейлу Антимонопольного комітету України Ігор КУСТОВСЬКИЙ ознайомили запрошених з головними результатами реалізації проекту Twinning та планами щодо їх подальшого практичного застосування.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу захід відвідала головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Софія Зварич.

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня   2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини