Шістнадцяте засідання Робочої панелі «Врядування та реформа державного управління» (м. Тбілісі, Грузія)

03 квітня 2019 року у м. Тбілісі (Грузія) завершилось дводенне Шістнадцяте засідання Робочої панелі «Врядування та реформа державного управління» Тематичної платформи 1 «Зміцнення інститутів та забезпечення належного врядування» ініціативи ЄС «Східне Партнерство».

Чергове засідання Робочої панелі було присвячене обговоренню питань впровадження реформи державної служби.

З вітальним словом до учасників засідання звернувся заступник керівника відділу Грузії, Молдови та транскордонного співробітництва Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення Ніколас Кендрович, керівник відділу Східного партнерства, регіонального співробітництва та Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Аудроне Перкаускіне, Голова Адміністрації Уряду Грузії Каха Кахішвілі та заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Грузії Карло Натале, які привітали учасників засідання з нагоди його відкриття та наголосили, що заходи, організовані в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство», виступають унікальною можливістю для обміну кращим досвідом в контексті реалізації пріоритетних реформ.

У ході засідання першого дня заходу учасники ознайомилися з досвідом Вірменії, Молдови та кращими практиками Естонії щодо реалізації реформи державного управління та її комунікаційного забезпечення. В рамках першої тематичної сесії «Визначення проблемних питань» Директор Департаменту фінансів та бухгалтерського обліку Національного агентства України з питань державної служби Тетяна Токарчук та завідувач сектору проектів SIGMA та CIB відділу управління проектами Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Юлія Єрченко представили досвід та основні досягнення України в рамках імплементації реформи державної служби.

Під час другого дня заходу у рамках тематичної сесії 4 «Як залучити та утримати жінок на керівних посадах в органах державного управління» завідувач сектору проектів SIGMA та СІВ відділу управління проектами Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Юлія Єрченко виступила з презентацією «Гендерна політика в системі публічного управління України». Також учасники заходу мали змогу ознайомитися  досвідом Молдови, Азербайджану та Грузії.

У рамках засідання також було розглянуто основні досягнення реалізації Робочої програми Тематичної платформи № 1 на 2018-2019 роки у відповідності з «20 досягненнями ініціативи ЄС «Східне партнерство» до 2020 року» та визначені пріоритетні напрями подальшої діяльності.

У засіданні Робочої панелі взяли участь представники країн-членів ініціативи ЄС «Східне партнерство», представники органів державної влади країн-членів ЄС та громадськості.

Довідково: з 2011 року Україна, за безпосередньої участі НАДС, бере активну участь у діяльності Робочої панелі «Врядування та реформа державного управління» і постійно відвідує засідання Робочої панелі та заходи, організовані країнами-членами Східного партнерства. Така співпраця сприяє виконанню НАДС поставлених завдань, зокрема забезпеченню формування та реалізації єдиної державної політики у сфері державної служби, у тому числі здійснення функціонального управління державною службою, розроблення заходів щодо підвищення ефективності державної служби тощо.

Діяльність Робочої панелі спрямована на такі напрями:

  • «Державна служба, державні установи та їх функції (управління людськими ресурсами, загальні засади прийняття та проходження державної служби, нормативно-правові акти)»;
  • «Прозорість, електронне урядування та захист даних»;
  • «Децентралізація місцевих / регіональних органів державної влади»;
  • «Ефективне управління технічною допомогою» (з 2012 року Україна – країна-лідер).

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини