Розпочався дводенний тренінг для тренерів щодо запровадження політики ґендерної рівності та ґендерно орієнтованого бюджетування у систему підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування

16 квітня 2019 року в м. Житомир розпочався дводенний тренінг для тренерів щодо запровадження політики ґендерної рівності та ґендерно орієнтованого бюджетування у систему підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Захід організовано НАДС, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу за підтримки та сприяння Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та проекту “Ґендерне бюджетування в Україні”.

Зі вступним словом до учасників тренінгу звернувся перший заступник Голови НАДС Володимир КУПРІЙ, який підкреслив, що курс європейського вектору розвитку України передбачає утвердження ґендерної рівності як у суспільстві загалом, так і в системі публічного управління та державної служби зокрема, та наголосив на важливості практики ґендерного бюджетування як одного з ефективних інструментів досягнення ґендерної рівності.

Крім того, Володимир КУПРІЙ зазначив, що особлива роль в процесі інтеграції ґендерних підходів в діяльність державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування відводиться системі підвищення кваліфікації, тому важливо розвивати та реалізувати успішні практики ґендерного бюджетування з метою набуття навичок та їх використання.

Національна експертка проекту “Ґендерне бюджетування в Україні” Оксана КИСЕЛЬОВА зауважила, що навчання з проблем ґендерної рівності та ґендерно орієнтованого бюджетування для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування стало можливим завдяки співпраці Національного агентства України з питань  державної служби з проектом “Ґендерне бюджетування в Україні” та Представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні. 

Також вона зазначила, що метою навчання є стале забезпечення сфери  державного управління та місцевого самоврядування службовцями, які володіють знаннями і практичними навичками застосування ґендерно орієнтованого бюджетування, а результатом навчання має стати запровадження тематики ґендерної рівності та ґендерно орієнтованого бюджетування до системи підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

У рамках проведення тренінгу національні експертки з ґендерної політики та ґендерного бюджетування Оксана Кисельова та Наталія Рябушенко  спільно з учасницями та учасниками тренінгу, обговорять питання щодо стану та проблематики ґендерної рівності в Україні, правові засади ґендерної політики, основні поняття та принципи ґендерного аналізу.

Також під час тренінгу учасниці та учасники отримають інформацію про сутність та етапи ґендерно орієнтованого бюджетування, дізнаються про міжнародний та вітчизняний досвід впровадження ґендерно орієнтованого бюджетування, та обговорять питання включення тематики ґендерної рівності та ґендерно орієнтованого бюджетування до навчальних програм системи підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. 

У тренінгу беруть участь представники центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, міжрегіональних управлінь НАДС та закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку магістрів за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування”.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини