У Брюсселі відзначають 10 років «Східного партнерства»

У Брюсселі 13 та 14 травня триватимуть заходи, присвячені десятій річниці «Східного партнерства», куди входить Україна, Грузія, Молдова, Азербайджан, Вірменія та Білорусь.

Для участі в подіях з нагоди річниці у Брюссель прибудуть міністр закордонних справ України Павло Клімкін та президент Петро Порошенко.

Клімкін візьме участь у засіданні глав МЗС країн «Східного партнерства» та держав-членів Європейського Союзу під головуванням високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Федеріки Могеріні. На цій зустрічі планують підбити підсумки виконання зобов’язань, взятих країнами на минулому саміті у листопаді 2017. Крім того, міністри збираються обговорити плани до 2020-го року.

Петро Порошенко має зустрітися з президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Серед інших заходів — конференція високого рівня за участі глав держав та урядів, що відбудеться 14 травня, вечеря для лідерів країн «Східного партнерства» від Дональда Туска.

«Східне партнерство» — політика Європейського Союзу, започаткована у 2009-му, та спрямована на поглиблення економічних та політичних зв’язків між ЄС та шістьма країнами-сусідами: Україною, Грузією, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією та Білоруссю. Ця ініціатива не веде до вступу країни в ЄС, проте допомагає зміцнити стосунки.

ДЖЕРЕЛО

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини