Відбулося друге засідання Наглядового комітету проекту Twinning для Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України

9 липня 2019 року у Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України відбулося друге засідання Наглядового комітету проекту Twinning “Посилення спроможності Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України в сфері використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива”.

Метою проекту є забезпечення енергетичної безпеки України шляхом зростання частки виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та виробництва і використання альтернативних видів палива в енергетичному балансі України, а також зміцнення потенціалу Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України у реалізації національної політики і законодавства в галузі відновлюваних джерел енергії в екологічно і економічно безпечний спосіб та відповідно до зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

Молодший керівник проекту від держави-члена ЄС, Голова Інституту відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) Європейській Академії Больцано (EURAC) в Італії Вольфрам Шпарбер представила учасникам засідання результати роботи за перший квартал. Зокрема, було наголошено, що  протягом звітного періоду розпочалися всі заплановані заходи. Всі три компоненти почалися з оцінки стану справ і аналізу прогалин шляхом вивчення документів та спілкування з експертами і представниками окремих зацікавлених сторін. Паралельно було проведено семінари щодо нових засад для використання відновлюваних джерел енергії в Європейському Союзі, які вже широко обговорюються в Україні для формування розуміння майбутніх зобов'язань. Ці семінари також слугують основою для подальшої діяльності в рамках компоненту 1 “Гармонізація та оптимізація законодавства у секторі ВДЕ” та компоненту 2 “Реалізація Плану дій Уряду щодо імплементації Директиви з ВДЕ та Плану дій щодо впровадження Національний План дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року (NREAP)”.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу захід відвідала головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Софія Зварич.

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня   2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини