У м. Брюссель (Королівство Бельгія) відбулася робоча зустріч національних контактних осіб з питань координації інструменту Twinning

19 листопада 2019 року у м. Брюссель (Королівство Бельгія) відбулася робоча зустріч національних контактних осіб з питань координації інструменту Twinning.

Захід було організовано Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення, з метою обговорення стану впровадження інструменту інституціональної розбудови Twinning, розгляду способів підвищення ефективності його використання в контексті реалізації реформи державного управління, а також здійснення обміну досвідом між державами-членами Європейського Союзу, країнами-кандидатами на вступ до ЄС, країнами Європейської політики сусідства та іншими заінтересованими сторонами.

Зі вступним словом до учасників заходу звернулася керівник відділу інституційної розбудови TAIEX і Twinning Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення Діана Яблонська, яка у своїй промові привітала всіх присутніх, підкреслила важливість використання інструментів інституціональної розбудови Twinning і ТАІЕХ, а також наголосила на необхідності посилення взаємовигідного партнерства між державами-членами ЄС та країнами-бенефіціарами проектів Twinning з метою підвищення ефективності впровадження та управління проектів Twinning.

Під час заходу учасники мали змогу ознайомитися з основними перевагами, недоліками та викликами, що виникають у процесі реалізації інструменту Twinning, а також розглянути ключові новації та досягнення впровадження інструменту Twinning впродовж 2010 – 2017 років.

Представники Республіки Грузії, Республіки Сербії та Йорданського Хашимітського Королівства представили досвід реалізації проектів Twinning, що були започатковані з 2017 року в умовах впровадження нового Керівництва з використання інструменту інституціональної розбудови ЄС Twinning (Тwinning Manual). Також з ключовими змінами згаданого Керівництва, внесеними у 2018 році, учасників заходу ознайомила керівник команди Twinning відділу інституційної розбудови TAIEX і Twinning Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення Франческа Ек’юейро.

Крім того, у ході заходу відбулось обговорення основних досягнень інструменту інституціональної розбудови ТАІЕХ, принципів його впровадження, а також перспективами їх ефективного використання.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла завідувач сектору проектів SIGMA та CIB відділу управління проектами Єрченко Юлія.

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня   2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини