ЄС надав Україні 11,5 млн євро для підтримки реформи державного управління

  Європейський союз здійснив пряму виплату в розмірі понад 11,5 мільйона євро у державний бюджет України для підтримки реформи державного управління, повідомила прес-служба Представництва ЄС в Україні. Ці кошти є частиною пакету обсягом 90 млн євро у межах програми бюджетної підтримки на реформування державного управління на період 2016–2021 років.

Згідно з повідомленням, кошти спрямовані на підтримку подальшого розвитку системи державного управління в Україні, зокрема підвищення її ефективності та стійкості в умовах кризи, спричиненої COVID-19.

«Зараз як ніколи важливо забезпечити дотримання основних принципів публічного врядування, підзвітності та прозорості для здобуття і зміцнення довіри громадян і бізнесу до державних інституцій і тим самим сприяти швидшому відновленню після тяжкої кризи у сферах здоров’я та економіки», – заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Останній транш на суму 26 мільйонів євро заплановано на 2021 рік, він буде наданий за умови продовження «рішучих намірів уряду щодо втілення в життя принципів державного управління», реалізації стратегії реформування держуправління на основі закону «Про державну службу» та ухвалення закону про загальну адміністративну процедуру, повідомили у представництві.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини