В НАДС обговорили питання розвитку державної служби з представниками Офісу Ради Європи

Під час зустрічі Голова НАДС Наталія Алюшина та  в.о. Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко розглянули можливі напрямки розвитку державної служби в умовах реформи децентралізації. Зокрема, говорили про реформу оплати праці держслужбовців, відновлення конкурсів на державній службі  та удосконалення  системи професійного навчання.  

«Для нас дуже важливим є продовження співпраці з Офісом Ради Європи. Адже спільно ми вже маємо приклади дієвого та ефективного партнерства. Окремо хочу відмітити роботу експертів Офісу, які завжди надають фахову підтримку з питань, що стосуються реформування державного управління та розбудови державної служби. Серед важливих питань, над якими зараз працює НАДС -  працевлаштування службовців районних адміністрацій, вивільнених у зв’язку з проведенням реформи децентралізації. Адже чимало функцій в рамках реформи передається саме на місцях. І наше завдання – сприяти працевлаштуванню фахівців в апаратах і службах ОТГ, що зараз успадковують переважну частину функцій, якими за нинішньої моделі опікується районна влада», - окреслила коло пріоритетних завдань для спільної роботи Наталія Алюшина.  

Окремо Голова НАДС  наголосила на важливості питання  реформи оплати праці державних службовців, забезпечення професійного розвитку державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування. 

 Довідково  За сприяння Офісу Ради Європи в Україні вперше проведено конкурс «Кращі практики впровадження освітніх інновацій у системі професійного навчання» та Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді. В березні 2020 року між НАДС, Асоціацією об’єднаних територіальних громад та Центром експертизи доброго врядування Генерального директорату з питань демократії Ради Європи підписано тристоронній Меморандум щодо поглиблення співпраці. Упродовж року експерти Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» спільно з НАДС, регіональними центрами підвищення кваліфікації проводили навчання посадових осіб місцевого самоврядування, метою яких було, перш за все, посилення спроможності територіальних громад в умовах децентралізації.

Інформація та фото з вебсайту НАДС

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини