Голова НАДС Наталія Алюшина взяла участь в онлайн конференції «Ґендерне бюджетування в Україні: досягнення, виклики, перспективи розвитку»

18 листопада 2020 року Голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Наталія АЛЮШИНА взяла участь в онлайн конференції «Ґендерне бюджетування в Україні: досягнення, виклики, перспективи розвитку».

Захід організовано Проєктом «Ґендерне бюджетування в Україні» (Проєкт ҐОБ), який реалізується за фінансової підтримки Уряду Королівства Швеції, з метою обговорення досягнутих результатів, викликів та подальшого розвитку ґендерно орієнтованого бюджетування в Україні.

У своєму виступі Наталія АЛЮШИНА зазначила, що розуміння державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування переваг інтеграції ґендерних підходів у їх діяльність допоможе зробити реформу державного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади більш ефективними та сприятиме їх відповідності європейським стандартам і принципам належного врядування. Особлива роль у цьому процесі відводиться системі професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Впровадження ґендерного мейнстрімингу та забезпечення принципів рівних прав та можливостей жінок і чоловіків залишається одним з пріоритетів діяльності НАДС.

У згаданому напрямі НАДС активно співпрацює з міжнародними партнерами, зокрема Проєктом “Ґендерне бюджетування в Україні”, Програмою ООН Жінки в Україні, Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та канадсько-українським проєктом “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe).

Впродовж 2019 року НАДС спільно з Проєктом ГОБ та Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні було проведено низку тренінгів для тренерів щодо запровадження політики ґендерної рівності та ґендерно орієнтованого бюджетування у систему підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування в різних містах України, зокрема у м. Житомир, м. Івано-Франківськ, м. Запоріжжя, м. Суми, м. Одеса та м. Київ.

Підсумовуючи, Наталія АЛЮШИНА наголосила, що діяльність НАДС і надалі буде спрямована на інтеграцію принципів прав людини, недискримінації та ґендерної рівності на державній службі.

 

Довідково:

З метою забезпечення ефективного співробітництва в контексті включення тематики ґендерної рівності та ґендерно орієнтованого бюджетування до навчальних програм системи підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування НАДС, Проєкт “Ґендерне бюджетування в Україні” та Представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні уклали Договір про співпрацю, який було підписано 20 березня 2019 року.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини