Відбулось друге засідання Наглядового комітету проєкту Twinning для Національного банку України

21 липня 2021 року відбулось друге засідання Наглядового комітету проєкту Twinning для Національного банку України «Посилення інституційної та регуляторної спроможності Національного банку України з метою імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», який з Європейської сторони впроваджується консорціумом Національних банків Республіки Польща та Литовської Республіки.

Проєкт Twinning реалізується з метою сприяння макроекономічній стабільності через підвищення інституційної спроможності Національного банку України, а також шляхом побудови надійної банківської та платіжної інфраструктури. 

На засіданні комітету були присутні керівник проєкту від країн-членів ЄС – Павел Самецкі, постійний радник проєкту – Даріуш Лєвандовскі та його партнери в НБУ – Володимир Кучин та Людмила Лабур, а також інші. Від Адміністративного офісу програми Twinning участь у заході взяла Мусієнко Тетяна – головний консультант сектору координації Twinning відділу забезпечення діяльності адміністративного офісу програми Twinning. 

У звітному періоді реалізації проєкту не спостерігалось ані затримок у часі із проведенням заходів, ані інших пов’язаних проблем. Під час засідання було представлено квартальний звіт за квітень-липень 2021 року та відповідний фінансовий звіт за даний період, а також робочий план на наступні шість місяців (серпень 2021 року – січень 2022 року) та запланований бюджет на зазначений період. Учасники не мали ніяких зауважень по представленому звіту та робочому плану, тому очікується, що останні будуть затверджені у встановлений регламентом період часу.

Усі заходи в рамках проєкту продовжують проводитись у віддаленому режимі до 31 жовтня 2021 року. У разі, якщо епідемічна ситуація не погіршиться, постійний радник проєкту прибуде в Україну на початку жовтня. Усі заходи, які потребують фізичної присутності експертів та працівників НБУ, плануються з листопада.

Наступне засідання Наглядового комітету відбудеться на початку вересня та буде проміжним, на якому вирішуватиметься питання щодо переходу до роботи в режимі фізичної присутності.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини