Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

НАДС спільно з Урядовим офісом європейської та євроатлантичної інтеграції та проєктом «PROTECT» розпочали навчання під егідою комісії Україна – НАТО»

Стартувало навчання в рамках загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Розроблення, моніторинг та оцінювання результатів виконання річних національних програм під егідою комісії Україна – НАТО». Учасників навчання привітали Голова НАДС Наталія Алюшина та  в.о.технічного директора програми PROTECT Майкл МакКарті

«Одним з пріоритетів вдосконалення системи державного управління - є посилення інституційної спроможності органів державної влади, в тому числі у сфері євроатлантичної інтеграції України. Задля того, щоб правильно реалізовувати цей напрям роботи, власне й була розроблена програма підвищення кваліфікації «Розроблення, моніторинг та оцінювання результатів виконання річних національних програм під егідою комісії Україна – НАТО». Для нас вона стала своєрідним викликом. Ми тривалий час працювали над цим пілотним проєктом і у декого навіть були сумніви стосовно кінцевого результату. Але, завдяки спільним зусиллям, тривалій та спільній роботі Урядового офісу європейської та євроатлантичної інтеграції, НАДС, Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС, Української школи урядування та проєкту технічної допомоги Канади PROTECT» нам вдалося реалізувати задумане. Кожен модуль навчальної програми є практикоорієнтованим, прикладним. Адже важливо, щоб у підсумку учасники оволоділи тими навичками, які надалі допоможуть їм дізнатися більше про всі аспекти розробки таких річних програм, проведення їх моніторингу та забезпечення оцінювання» -  зазначила Наталія Алюшина.

В числі учасників заходу - представники органів державної влади та викладачі закладів вищої освіти, які опікуються питаннями євроатлантичної інтеграції України. Впродовж двох навчальних днів вони поглиблять знання щодо змісту та завдань державної політики євроатлантичної інтеграції, опанують методику стратегічного планування на засадах принципів управління, орієнтованого на результат в частині процесів розроблення, моніторингу та оцінювання результативності та впливу виконання річних національних програм та ін.

Додамо, що програма розроблена на основі визначених потреб фахівців органів виконавчої влади, відповідальних за питання євроатлантичної інтеграції, за результатами проведення у 2020 році функціонального обстеження. Її мета - удосконалення професійних знань, умінь та навичок для забезпечення відповідного рівня професійної кваліфікації у сфері розроблення річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО, планування та проведення моніторингу й оцінки виконання таких програм.

Довідково: за програмою підвищення кваліфікації «Розроблення, моніторинг та оцінювання результатів виконання річних національних програм під егідою комісії Україна – НАТО» у поточному році заплановано навчання 222 державних службовців з 41 органу державної влади.

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}3922{/gallery}

Підписатися на новини