Відбулося відкриття тренінгу «Засади ґендерного мейнстримінгу»

3 грудня 2021 року відбулося відкриття тренінгу «Засади ґендерного мейнстримінгу» для фахівців із ґендерної рівності секторальних робочих груп з питань координації міжнародної технічної допомоги, організований за участі Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики, НАДС та Представництва ООН Жінки в Україні.

Учасників тренінгу привітала Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань ґендерної політики, та у своїй вступній промові відзначила, що ґендерна політика може і повинна виступати одним із вирішальних факторів розбудови громадянського суспільства, досягнення консенсусу між гілками влади та передумовою успішного входження України як повноправного партнера до світового співтовариства. Також пані Катерина підкреслила, що даний тренінг сприятиме інтеграції ґендерних підходів у всі сфери державного управління та допоможе зробити реформу державного управління більш ефективною.

Юлія Лихач, перший заступник директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, у своїй вітальній промові зазначила, що наскрізне включення питань забезпечення принципів рівних прав та можливостей жінок і чоловіків до всіх сфер функціонування державної служби є одним із пріоритетів діяльності НАДС. Підтвердженням цього є багаторічна співпраця НАДС  із Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Офісом Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики та Представництвом ООН Жінки в Україні щодо підвищення рівня професійної компетентності публічних службовців у сфері ґендерної рівності.

У ході тренінгів усі учасники й учасниці отримають можливість детально розглянути концепцію ґендерного мейнстримінгу, проаналізувати основні фактори і компоненти ґендерної пріоритетизації, а також ознайомитися із глобальними підходами до практичного застосування політики ґендерної рівності.

Тренінги для фахівців із ґендерної рівності секторальних робочих груп з питань координації міжнародної технічної допомоги будуть продовжені й у 2022 році. За їх результатами учасники та учасниці отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини