Пропонуємо до уваги підсумковий звіт про результати проведеного у 2021 році обстеження системи управління якістю міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади

 

 

 

Колеги, пропонуємо до уваги підсумковий звіт про результати проведеного у 2021 році обстеження системи управління якістю міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади. Так, проаналізовано роботу 58 органів виконавчої влади. Моніторинг проводився за 9 критеріями, відповідно до Загальної схеми оцінювання CAF 2020. 

Нагадаємо, що на допомогу державним службовцям розроблено 2 програми підвищення кваліфікації – «Підвищення ефективності та якості менеджменту в сфері державного управління шляхом застосування моделі загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF)» для державних службовців категорії «А» та «Підвищення ефективності та якості менеджменту в сфері державного управління шляхом застосування моделі загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF)» для державних службовців категорії «Б» та «В», посадових осіб місцевого самоврядування. Крім цього, розроблено онлайн-курс «Підвищення ефективності та якості менеджменту в сфері державного управління та місцевого самоврядування шляхом застосування моделі загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF)», за результатами проходження якого станом на грудень 2021 року сертифікат отримали 1480 осіб (онлайн-курс розміщено на платформі Moodle USG (Ukranian School of Goverment) Edukation System).

Довідково: відповідно до рекомендацій SIGMA з 2019 року НАДС здійснює впровадження Загальної схеми оцінювання (CAF). Зокрема, Україна у особі НАДС отримала статус спостерігача у Робочій групі національних кореспондентів CAF EUPAN, а Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу – статус Українського національного ресурсного центру CAF.

  • Загальна схема оцінювання (CAF) – це система управління якістю, розроблена на основі Моделі досконалості Європейського фонду управління якістю (EFQM), який є ефективним інструментом удосконалення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини