Експертна група розпочала аудит учасників Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація”

10 березня 2011 року в рамках другого етапу Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” у 2010 році експертна група здійснила перевірку наведених в анкеті учасника конкурсу відомостей у Міністерстві надзвичайних ситуацій України.

На початку перевірки відбулася зустріч членів експертної групи з керівництвом міністерства на чолі з Міністром надзвичайних ситуацій Віктором Балогою, під час якої обговорено поточний стан проходження конкурсу та плани щодо його вдосконалення, а також узгоджено технічні аспекти проведення перевірки.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, заступник голови експертної групи Ірина Протченко зазначила, що при плануванні нового етапу в розвитку конкурсу за мету ставиться поширення кращих практик надання адміністративних послуг, своєчасного та ефективного реагування на законні очікування та потреби громадян. У зв’язку з цим досвід переможців набуває особливого значення в удосконаленні державного управління України.

Довідково:

Проведення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” започатковано з 2008 року постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 933 „Про проведення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” з метою виявлення та поширення кращого досвіду надання адміністративних послуг відповідно до функцій та завдань органів влади, заохочення і стимулювання адміністрацій, які надають послуги на високому професійному рівні.

Відповідно до зазначеної постанови та з метою гарантувати прозорість процедури визначення переможціввідомостей конкурсу створено експертної групи для перевірок наведених в анкетах учасників конкурсу відомостей. Члени експертної групи здійснюють фактичну відповідність зазначених в анкетах відомостей шляхом безпосереднього відвідання органів виконавчої влади, які претендують на перемогу у конкурсі.

Усього планується проведення перевірок у 5 центральних органах виконавчої влади, що за попереднім оцінюванням анкети учасника конкурсу претендують на перемогу у конкурсі.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини