Відбувся семінар для контактних осіб інструментів інституційної розбудови Twinning і TAIEX в Україні

11 квітня 2013 року в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбувся семінар на тему «Можливості залучення зовнішньої допомоги у контексті здійснення політики у сфері європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва» з метою ознайомлення з особливостями впровадження інструментів інституційної розбудови Twinning i TAIEX на центральному та регіональному рівнях в Україні, обговорення питань щодо підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців у сфері європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва.

         У заході взяли участь понад 70 представників органів державної влади України, та іноземні експерти.

        З привітальною промовою в рамках заходу виступив перший заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби Ігор ПОПОВ, який ознайомив присутніх з актуальними тенденціями щодо впровадження інструментів інституційної розбудови в Україні, основними досягненнями їх впровадження станом на І квартал 2013 року.

        Під час семінару було надано рекомендації щодо залучення українськими органами державної влади інструментів Twinning/ТАІЕХ для ознайомлення з європейським досвідом, а також висвітлено важливість діяльності Адміністративного офісу програми Twinning, що знаходиться при Нацдержслужбі України, саме під час забезпечення реалізації інструментів інституційної розбудови в Україні.

       Водночас, практичним досвідом реалізації проектів Twinning, особливостями співпраці та корисними порадами поділилися європейські експерти Александре Єфремов, постійний радник проекту  Twinning «Удосконалення нормативно-правової бази у сфері енергоефективності та її наближення до вимог законодавства ЄС» та Іріна Бернштайн, постійний радник проекту  Twinning «Розробка статистичних методологій в Україні відповідно до стандартів ЄС».

        Крім того, менеджером Програми професійної підготовки при Офісі зв’язку НАТО в Україні Керсті КЕЛДЕР було висвітлено питання співробітництва в рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку державних службовців сектору безпеки і оборони.

Довідково

Контактні особи інструментів інституційної розбудови Twinning і TAIEX (FocalPoints) - це державні службовці, які працюють в державних органах (установах) України, що є бенефіціарами проектів Twinning та заходів TAIEX. Саме вони здійснюють організаційне забезпечення підготовки та реалізації проектів Twinning та заходів TAIEX.

З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005
«Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини